vrijdag 26 mei 2017

Een restaurant



Vandaag Bordeaux food op de plaatjes
 
Ik ging weer eens uit eten...


Het bleek een zeer duistere tent (de Fagel bistro's weer terug?)

Maar laat ik beginnen met te zeggen dat mijn dry aged ribeye uitstekend was.
Vreemd genoeg stond ergens in de menukaart dat het super mals zou zijn maar dat kan natuurlijk niet, en dat hoeft ook niet

Uhh, wel vreemd: een totaal niet-doorregen ribeye...




De friet was werkelijk perfect

Zo'n knapperig huidje met daarin een smeltende massa...

Jammer dat de friet veel te zout was, en dat de truffelmayo die ik ernaast kreeg niet anders dan viezig synthetisch van smaak was

Uhh, de getruffeerde aardappelpuree was prima




De groenten op mijn bord: perfect!

Groene asperges en peultjes
Nou ja, forse peulen maar uitstekende peulen

En de saus waarin ze lagen, een glace op basis van wijn en bouillon, ook uitstekend



Maar ja...

Het was er druk, en elke keer dat er mensen gingen zitten kwam een over-enthousiaste meid luid krijsend mededelen wat er "buiten de kaart" ook nog was
Dat moest je dus, ik was vroeg, acht of negen keer horen

En dan kwamen de amuses, en weer dat geschreeuw
Dit met dat was het, en zus met zo!
Je hoorde het in de loop der avond veranderen, die amuses, dus dat is "ff kijken, wat hebben we nog liggen in de koeling"
Mijn amuse, komkommerschuim met in bietensap gekookte fregola, was trouwens niet te eten

O ja, en dan weer dat "Is alles naar wens"-geschreeuw
Isssallesssnaarwenssssssss?

Ik had vooraf tapas
De meest vreemde en rare combinaties, waarbij je ook weer de indruk krijgt van "Dit en dat hadden we nog ergens liggen" of "Je trekt een blik open en daar kan je best wat aardigs van maken"
En, o ja, er zat ook een zuiver naar Maggi smakende "lamsbitterbal" bij




De wijnen zijn er uitstekend

Uhh, ze laten je lang wachten (maar ik was vroeg) en komen dan onophoudelijk aan met "Nog een glaasje wijn?"

Uitstekende basis, maar een enorme hoeveelheid flauwekul eromheen, je struikelt over de smaken Hollanders zeggen dan "Ik heb erg lekker gegeten!"
En als je het publiek ziet: dat soort geilt op flauwekul

Ik moet dat allemaal niet; wat moet ik nog naast die uitstekende groene asperges en peultjes?
Die worteltaart? Doemenelol...
Die draderige aspergestukjes? Lazer op...
Stopverfkaas op een blaadje witlof? Vreet het zelf!

Zie de menukaart hier (alle links hier in een nieuw venster)
Labneh bij je broodplankje... Carpaccio met olijven erop... Camembert met couscous... En moet dat nou, die pinda's bij dat buikspek? Die quinoa bij die gamba's? Die "gepofte paprikacrème" bij dat parelhoen?
Hazelnootpesto, kokosmelk...
Doe normaal




Kijk, als je enkel die basis-zaken zou krijgen, dan zou je er fantastisch eten

Maar ja, al die nog steeds een beetje stiekem gereformeerde boeren, tsja, die willen verf, toeters en bellen...