Garnalenvisserij
Dank PJ!
Klassieke Spaanse aardappelrecepten
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
Pastel de patatas
Aardappelpastei
Maak stevige aardappelpuree en rol die uit op een dubbel vel alu folie
Bedek met plakken rauwe ham
Bedek de ham met aangemaakt gehakt
Maak er een rol van en vet die wat in
Leg in een ovenschotel
Bestrooi met grof geraspte kaas
Bak tot mooi bruin
Varkensmarkt
Patatas a la llanda
Aardappelen in het bakblik
Leg gehalveerde aardappelen in de schil met de snijkant baar beneden op een bakblik waarop een flinke scheut goede olijfolie
Leg er ongepelde knoflooktenen tussen waarin je een snee hebt gemaakt over de bolle kant
Bak tot de aardappelen mooi bruin zijn
Keer ze om en bak ze gaar
Serveer met grof zeezout, mayonaise en aioli
Bouchot mosselen oogsten
Lasaña de patatas
Lasagna van aardappelen
Klassiek Oost Spaans gerecht
Keuken sterk Italiaans beïnvloedt
Ze eten er ook Canelones (gevuld met leverkaas met stukjes kip erdoor)
Maak een lasagne van dunne rauwe aardappelschijfjes, afgewisseld met gekookte ham en dunne plakjes kaas
Gebruik kaas van het type Fontina of Bel paese
Bestrooi de aardappellagen dunnetjes met zout
Eindig met een laag grof geraspte kaas, met wat oregano erdoor
Giet er wat bouillon naast en zet in de oven
Je serveert er Béchamel bij; dat zit er dus niet in
Patatas a la riojana
Aardappelen op de manier van La Rioja
Olijfolie, ui, knof...
Schijfjes chorizo...
P/z en wat ñora-poeder (appelpaprika-poeder; vervang door half pikant half zoet paprikapoeder)
Nog eventjes op laag vuur...
Stukken aardappel erbij, omroeren
Kippenbouillon erover, deksel, zachtjes gaarkoken
Wilde oesters rapen
Patatas con pulpo
Aardappelen met octopus
Kook octopus die diepgevroren is geweest:
Snij de armen in dikke, middendikke en dunne stukken
Kokend zout water: dikke stukken erin
Kookt weer: afgieten
Water met zout aan de kook met de dikke stukken
Kookt: middendikke stukken erbij
Enzovoorts
Kook tot gaar en bewaar het kookwater
Laat koelen en snij de dikke stukken in schijfjes, de middendikke in stukjes
Olijfolie, ui, knof...
Stukken geschilde aardappel (en eventueel wat boter)...
Wat van het kookwater erbij en de aardappelen gaar koken
De octopus erbij opwarmen
Zie de volgende aflevering hier
Dit zal wel Bergen op Zoom zijn, met de drie A's
Ansjovis, aardbeien en asperges
Bol.com
Geachte heer Van Thiel;
Als u de door u betaalde facturen wilt downloaden, dan moet u klikken op "Facturen betalen".