maandag 29 mei 2017

Het lekkerste met (2)




Het lekkerste met tofu


Zie de eerste aflevering (kip) hier (alle links hier in een nieuw venster)


We hebben
gestoofd
gegrild
gekookt
gebakken
gefrituurd
gestoomd
gebraden
maar natuurlijk springt er niet altijd een gerecht uit

En bv gegrilde tofu ken ik helemaal niet; misschien moet ik dat maar eens met extra stevige tofu, Tau kwa, gaan proberen...

En er zijn tientallen andere soorten tofu, maar niets vind ik daarvan echt erg mooi
Wel lekker, maar dan in relatie tot "hun omgeving"



Peri peri: dat zal wel piri piri zijn


De lekkerste tofu, gefrituurd


Tofu frituur je meestal in dobbelstenen, en dat levert altijd een zelfde product, maar hoe je dat gebruikt, dat is heel wat anders
Dit gerecht springt eruit

De mooiste manier van tofu frituren is blokjes snijden, en die vochtige blokjes direct door rijstebloem halen
Dat is Japans
Doe het zo (niet teveel bloem) dat je een soort papje om de blokjes krijgt

Frituur nooit te lang; als het iets is gekleurd, dan kleurt het niet verder, maar slinkt wel

Serveer met lontong, pindasaus en tauge




De lekkerste tofu, gebakken

Dadar tahu

Bakken en bakken is twee

Dit recept dat is niet helemaal "tofu bakken" maar toch...

Stoof of kook wat julienne van prei, met wat knof, wat daoen salam, wat kruidnagel en wat foelie.

Prak rauw ei en tahoe door elkaar, een op een.
Voeg wat p/z toe.

Bak er omeletten van, leg op een helft daarvan wat van de prei, bestrooi met wat gemalen en droog-geroosterde kokos (seroendeng) en vouw dubbel.

Serveer met sambal.

De omelet bak je op het vuur op een plaatje en met een deksel op de pan, of in de oven.De omelet niet keren.




De lekkerste tofu, gerookt


Uhh, ik weet niet wat ze er allemaal mee doen, die vego's

En moet je al die variëteiten zien, met dit erdoor, met dat erdoor, het houdt niet op
Vego's kunnen niet koken

Eigenlijk doe ik er maar een enkel ding mee, want dat springt eruit, en hoe dikwijls eet je nou gerookte tofu?

Heel kleine blokjes in mooie bouillon
Bouillon gemaakt zonder zout!





In de planning heb ik naast een serie Tempeh gerechten enkel Chinese tofu balletjes staan, en Japanse gefrituurde tofu (anders dan hierboven)...


Zie de volgende aflevering (witte vis) hier