donderdag 4 mei 2017

De Volkskeuken (2)



(Foto's van vandaag: zie gisteren)



Zie de vorige aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)

Nou ja, "vorige"...
De laatste zeg maar...
Ermee begonnen ben ik hier, want over die zwakzinnige culinaire onnozelheid kan je jaren doorschrijven...



Otto Kleynejan eerst maar even


"Nasi goreng met spruitjes"

Ben je dan een culinaire lul of ben je dan geen culinaire lul?





Tallina van de Pet gaat artisjokken koken


In februari...
Maar wel een grote bek over lokaal geproduceerd en energieneutraal en biologisch en zo
Hard meelullen maar gene ene fuck verstand

Die weet niet dat je de toppen van de bladeren moet knippen, en die schrijft dan ook de ontzettende klets dat je een gewicht op de artisjokken moet leggen als je ze kookt...
"want anders komen ze bovendrijven"
Het enige wat hier komt bovendrijven is lulpraat

"Snijd de steel van de artisjokken"
Nooit gehoord dat je het bovenste deel daarvan prima kunt eten

"Prik in de steelaanzet" om te zien of ze gaar zijn
Trek er een blaadje af en als dat makkelijk gaat...
Als je culinair verstand hebt tenminste

En dan een proletensaus erbij van mayo en ketchup...





Loethe Oudemuis


"E-nummers zitten vooral in bewerkte producten"

Jezus Christus, die moet de Nobelprijs voor culinair gewauwel krijgen!
Wat had die dan gedacht?
Dat er E-nummers in de melk zitten of in de kropsla of in een biefstuk?

"Ook sommige 'verse' producten, zoals eier- en tonijnsalades"
Alsof wij Godverdomme niet weten dat dat 'verse' gelul is...

Johma: "Geen E-nummer te bekennen" maar "'suiker' = E325", "'citroenzuur' = E330", "'paprika extract' = E160c" etc.
Nou en? Ga je daar dood aan dan?

"Over een maand verschijnt mijn boek Zin en onzin in de supermarkt"
"Ik vind het belangrijk dat u weet wat u koopt"
Nou, vooral dan dat boek van die ongelofelijke popi trut niet lezen zou ik zeggen

Ze heeft wat tegen "fabrikantenpraatjes"
Nou, ik wat tegen suffe dozenpraatjes...





Marcus Gluiperds


"een paella die je naar binnen kon lepelen"

Dat is geen paella, dat is Arròs caldós

En dat het een kardinale zonde is, paella uit de oven

Dat is ook geen paella, culinaire eikel, dat is Arròs al forn


En lullen over "mini paksoi"

Dat heet Shanghai paksoi, ja...
Al 40 jaar





Die Oudemuis nog eens


Die gaat gember konfijten, en die weet niet dat dat helemaal niet kan met gemberwortel!
Dat kan enkel met gemberscheuten (waarvan er heel soms een op een wortel zit), het culinaire ectoplasma...

Niet zelf gemaakt dus, overgeschreven uit een lulboek...


"Sambal goreng van witte bonen"
Ken dat wijf ff door de olifanteplee gespoeld worre?


En dan gaat ze Keripik tempeh maken
Een totaal nergens op slaan lulverhaal...





O ja!

Nieuwslezer NOS journaal vandaag
Er worden compromisten bereikt

Volkskrant
...een eensgezinswoning

We leven in een cultureel mongolenland...



O ja!

Ik at vanavond weergaloos lekkere gestoomde asperges met gestoomde kriel (beide gestoomd boven aspergefond), en met zachtgekookt ei (moet met Mimosa maar daar begin ik niet aan) en met uiterst fraaie Jambon blanc

Ik zat te denken dat dit idem alles maar dan met pekelvlees nog steeds mijn favoriet is, ondanks de super kwaliteit van deze Jambon blanc
Vooral ook omdat in gestoomd spul geen zout zit en in pekelvlees méér dan in Jambon blanc...
Maar ja, met Praagse ham dacht ik in ene?! Dat moet ook enorm zijn, wow...

(Ach ach ach wat heb ik toch een medelijden met al die sneue kranten culischrijvers, die zulke geneugten nooit gaan meemaken...)
(Die Yvet Retteketet die uit de gracht moet vreten... Die Vreugdeloos met die pastinaak op dat zolderkamertje...)