of rijst of pasta of bonen
Joodse kaas-uienkoekjes
Boter, zoete ui, knof, lang en langzaam...
Eerst met een deksel, dan witte wijn erbij en weer aan de kook laten komen en dan doorstoven zonder deksel
Wat dille en wat basilicum en ietsje suiker erbij en nog 20 minuten zachtjes...
Op smaak brengen met witte peper, cayennepeper en zout
Grof matzemeel maken (matzes, food processor)
Vormpjes invetten, met matzemeel bestrooien, een lepel van het uienspul, matzemeel, grof geraspte kaas (ik gebruikte Gruyère)
10 à 15 minuten op 200°
Beierse Knödeln met rogge
Maak Knödeldeeg met bloem, roggemeel, bakpoeder, ei, melk en zout
Laat een uur rusten
Vorm balletjes en kook in bouillon tot ze drijven
Dan nog 10 minuten sudderen
Afgieten en de bouillon bewaren
Pinda-olie, ui, knof, gedroogd pepertje, soepgroenten, peterselie...
Bouillon (het moet wat soepig worden)...
Proef op p/z
De gehalveerde balletjes erbij warmen, met blokjes gedroogde tofu
(Ik bedoel niet Koya tofu, zie hier; alle links hier in een nieuw venster) maar Dried beancurd, zie hier; gemarineerd met rijstwijn en Vijf kruidenpoeder en zo)
Als u het een rare combinatie vindt, dan maak het maar met roerbakmie
Pannenkoeken met broccoli en kaas
Wit Rusland
Nalistniki
Ghee, ui, knof, grove zwarte peper...
Broccoli-stengel-stukjes...
Broccoliroosjes...
Wat bouillon, wat witte wijn, wat Oxo of zo...
Kaas raspen
Ik gebruikte Gruyère
Pannenkoekenbeslag van bloem met melk, z/p en geklopt eiwit
Pannenkoeken bakken in Ghee
Gruyère erover
Oprollen
Ik had als experiment de saus gedikt met Lupinemeel
Gaat prima
Zoals gewoonlijk op de foto de saus vergeten...
Tielle
Inktvistaart
Uit Sète, waar Brassens vandaan kwam
Het hoort met Supions, die kleine katvisjes, sepia'tjes, die AH verkoopt (verkocht?)
Maak gistdeeg (ik gebruikte spelt, maar nam meel ipv bloem; maakt niet veel uit)
Kook de beestjes in visbouillon met tijm en laurier
Goed lang tot goed mals
Bewaar de bouillon
Spoel de beestjes koud en snij in stukjes
Olijfolie, ui, knof, witte peper...
Peterselie...
Tomatenprut...
Zwarte olijven in stukken (droge soort)...
Inktvis...
Bouillon...
Deel deeg in een ingevette vorm
Vissenspul
Rest deeg plakken
Gat erin voor de stoom
Olijfolie mengen met paprikapoeder, koenjit, saffraan en zout (dit mengsel ter vervanging van Spigol)
Bestrijk de taart ermee
Oven (30 minuten, 200°)
Broccoli-bloemkooltaart
Stukjes bloemkool en broccoli zonder steel koken in kippenbouillon
Afgieten (bouillon opvangen)
Prakken
Redelijk wat boter, sjalot, knof, zwarte peper...
Bloem, roux...
Melk, die bouillon, wat Fino...
Bloemkool etc erdoor, geraspte oude Goudse, wat Oxo of zo, nootmuskaat...
Eieren kloppen en erdoor
In ingevette ovenschaal
Uurtje in de oven op 180°
(Hoort Au bain Marie, maar ach...)
Stort, gesmolten boter erover, geraspte kaas
Ik vond een enorme hoop teksten van Karel van het Reve hier
Scroll naar beneden naar Primaire teksten
Ik las "Bij het maken van ‘kunstmatige intelligentie’ of hoe dat heet zou men moeten streven naar een computer die in staat is een random keuze te doen, een keuze die niet op enige redelijke overweging gebaseerd is. Men zou kunnen beginnen met een computer te maken die als je hem vraagt: ‘Geef me een getal onder de tien’ in zijn binnenste een klein loterijtje houdt en dan zo'n getal geeft met dezelfde onvoorspelbaarheid waarmee ik zo'n getal desgevraagd geef. Dat lijkt mij heel moeilijk, zo niet onmogelijk. Misschien kan het alleen als men zo'n computer verbindt met een of andere roulette, maar dan is het niet echt."
Tsja. Dat kan inderdaad niet, maar je kan het wel simuleren. Theoretisch is het resultaat voorspelbaar, maar practisch niet.
Door een computer jaagt continue en razendsnel een reeks getallen van 0,00001 tot 0,99999.
Daar laat je het programma'tje
10 let a = int(rnd*10 + 1)
20 print a
op los
rnd is zo'n getal van 0,00001 tot 0,99999
maal 10 = 0,00010 tot 9,9999
+ 1 = 1,00010 tot 10,9999
de INTeger daarvan is 1 tot 10
klaar is Kees
(Dank Peter!)
O ja!
Feyenoord - Le Pen 0-0
Woehahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!