donderdag 17 november 2016

De kranten



En foto's van inkopen vandaag


Enkele dagen Amsterdam
Dagelijks een paar kranten
Hier nu de
recepten



Volkskrant


Dat is natuurlijk het gebruikelijke gezwatel

"1 kilo runderstoofvlees" en dat moet je "3 uur zachtjes laten sudderen"
Wat voor stoofvlees? Dat kan nogal verschillen, en daarmee ook die 3 uur...

Kleinstemans gaat boerenkool gratineren met roodschimmelkaas, de ontsnapte gek

En meldt voor de negende keer dat zijn dochter in Frankrijk culinaire geschiedenis studeert
Hep ze al geleerd dat Kleinstemans een kwaakhoofd is?



Kijk die was kapot
Deze mooie vond ik tegenover de winkel van Jonas Fluit


Telegraaf


Wilbrink is altijd goed

Bloemkool met tuinbonen
Het is wel zo Felix, dat iedere culinaire gek momenteel over gebakken bloemkool schrijft

Gebakken boerenkool
Zuid-Afrikaans
Dat zal wel, maar oorspronkelijk is het koloniaal Indisch, en de variant die je beschrijft is de Indische
Maar wel lekker inderdaad
Ketjap ja!
Rookworst en sambal bij!

En pannenkoek met kaas en gekookte ham
Prima
Gaf het recept aan een kookgek meisje van acht



Beroemde Percy Pig snoepjes
Zit gelatine in (varken)
Zijn de oren groen ("Vego!") dan zit er pectine in


Trouw


Bloemkool uit de koekenpan
Kijk, dat bedoel ik, Felix

"De bloemkool optillen naar een hoger niveau. Denk aan noten en zaden", Jezus...

"Ik snij 'm met stronk en al", nou nou, goh!


Kipsateh met pinda-tamarindesaus

Weer een kookboek besproken (Pff! Pff!)
Zuur, van Robben

Een beetje flauwekulrecept allemaal
Klassieke recepten voor kipmarinade en die saus, en dan iets erbij verzinnen, iets extra, maar dan er fors naast slaan

Gemalen vers poeroetblad, hoe verzin je het...

Werken met "tamarindepasta"...




AD


Knolselderijsoep

Kweenie...

"Snijd de appels in vieren" en daarna komen die appels niet meer terug in het recept...

"Neem de blaadjes van de peterselie. Doe de steeltjes in de blender en pureer glad. Neem de takjes eruit", huhh???
Wat "takjes" in knolselderijblokjes, olie, gesnipperde ui, geperste knof, kippenbouillon uit een potje of van een blokje en die gepureerde stengels?



Pens!
Slagerij Zuid!


NRC


Sushibowl

Shit man, ik dacht al Waar blijft ie!

Hij gebruikt zalm die gemarineerd wordt als Gravlax, wat heeft dat met sushi te maken...

"bruine sushirijst", lazer op en neem meteen je politiek correcte biologische zalm mee!

"rijstazijn", die heb je in 100 soorten

"lichte misopasta" dat heet Shiro miso, en ook niet misopasta maar miso

"lichte sojasaus" dat is Chinees ja, niet Japans



Chinese variant van Ume boshi


Parool


Linzensoep

Die gebruikt vastkokende linzen en pureert die dan
Dan kan je beter met soeplinzen werken, maar ja, die kent die natuurlijk niet eens...

Nooit linzensoep maken zonder een scheur Malaga of zo

"scheur het brood in grote dobbelstenen"
Die moet gaan optreden als goochelaar...



Etentje binnenkort
Oesters van nam Kee
Kip uit de Römertopf
Mince pies


Had ik nog wat?

Ja, dit hier (alle links openen hier in een nieuw venster) is erg mooi

Maakte runder-kipbouillon, kookte er pasta in, een pijp bleef achter, en na een uur was dat pap natuurlijk
Maar lekker...

De Taaitaai van Aldi, de kleine poppetjes, daar zit veel te veel anijs in!
Heerlijk!!

Volkskrant site
"De overige contactmogelijkheden vindt u hier"
Klik: "Deze pagina kan niet worden gevonden"
Homepage, Contact: pagina laadt niet

Vanmorgen op het nieuws
"Gratis SOA test voor personen onder de 20, homo's en sexduikers"
Huhh??