vrijdag 25 november 2016

Overpeinzingen



Ik ga nog even door met de foto's van de tuin
Om al die Amsterdamse gekken te naaien...


Overpeinzingen dus


Niet over Kleynejan zijn dinges, of over hoe Vreugdeloos op een "zolderkamer met een piepklein keukentje" via een Deus ex machina blijkt te beschikken over een ligbad, en zich daarin laat fotograferen want (dicit Jonas Fluit) "Daarbij is ze ondertussen aan het solliciteren naar een nieuwe man door foto's in het boek waar je haar in bad ziet", kan het belachelijker en onsmakelijker...


Nee, ik merkte wat op.

Allemaal restaurants die dit met dat en zus en zo hebben, niks aan de hand, maar dan komt het: "met ook augurkenschuim" of vergelijkbaar gelul

Daar ga ik het even over hebben
Heel even maar hoor, en dan laten we Kleuter Woutwijk, Broekbaard en Marco Snuivers weer aan het woord



Jalapeño


Neem Prinsenhof

Zie hier (alle links openen hier in een nieuw venster)

Het soort culinair correcte zwakzinnigenpraat als "eendenlever - bulgur - appel - zoethout - tarwe gras" daar heb ik het niet over, of "aardappel - zwarte knoflook - uchucuta - munt", God wat een mongolen... Kwaakkwaak! omdat ze niet gewoon simpel goed kunnen koken

Wat ik bedoel zijn dingen als "snoekbaars - beurre noisette - bloemkool"
Niks mis mee, maar ja, dat is niet alles, want zie: "en tonkaboon"...
Slaat helemaal nergens op, dat daar te gebruiken, en kankerverwekkend ook nog
(Die culinaire familieverpakkingsdoos Yvet Retteketet gebruikt het ook ergens)

"griet - kastanje - ossenstaart", prima lijkt me, maar dan komt het: + kokos...
Waar slaat dat op?
Nou ja, op totaal culinair onbenul natuurlijk...

"wilde eend - spitskool - Epoisses - komijn"
Die eend en die kool: prima
Die kool met die komijn: prima
Die Époisses (zo geschreven ja) met die kool en die komijn, prima
Maar eend met kool én die kaas?? Bah!
Dat is Kijk mij eens, en dat wordt dan gegeten door omhooggevallen proleten en andere culinaire hoerenlopers



"de kamperfoelie geurt"
Welk gedicht is dat ook weer
Bloem?


Of zie dit hier

Niks speciaals allemaal, slappe dorpse sjiek, maar het gaat me om dat "met..."

"Bavarois van kabeljauw met gelei van Hollandse garnalen, verpakt in heilbot"
Kwaakkwaak natuurlijk, maar als de ingrediënten goed zijn, alla, en die heilbot is natuurlijk gerookt
Maar dan komt het
"en een crispy van oerbrood"

Het heeft altijd iets van "Dat moet je doen want anders hoor je er niet bij tegenwoordig!"

"Biefstuk van Veluws hert op aardappelgallet en duxelles van kastanjechampignons met wildjus"
Ff het dorp épateren (duxelles), en dan komt het: "en schuim van flespompoen"

En Gallet: Galette, ja! De omhooggevallen veenboeren...

"Kaasplateau met chutney en kletsenbrood"
Je moet vooral geen dingen melden die de mensen begrijpen, want dan denken ze "Ik begrijp het dus dat kan niks zijn"



Monbretia met Lathyrus


Mediamarkt

Of ze (voor een uithuisgaand persoon) een koelkastje hebben waarop een kookplaat past
DAT HEBBEN ZE DUS NIET
Alle koelkasten zij 55 cm breed en de kleinste vierpits kookplaat is 58 breed...

Al het personeel of geborneerd en ongeïnteresseerd, of van een totale nulkennis...

Verkopen ze een webcam, daar moet je dan wel een bevestigingdmiddel bij kopen staat erop
MAAR DAT HEBBEN ZE DUS NIET...


(En nou we het er toch over hebben: ik heb sinds gisteren Ziggo ipg XS4all
Veel goedkoper, veel sneller, geen gekut met knopjes die je op kastjes moet indrukken, TV streaming perfect itt XS4all hakkelen, vastlopen, overspringen...)


Dat Mediamarkt geklooi was het eerste vandaag, maar gelukkig was de rest vandaag uitstekend en leuk en wow en ...

Trompettes de la mort, lange gele wilde cantharellen, beukenzwam... Een schijf heel magere Pancetta erbij...
Heel mooi Libanees brood (om van die rolletjes te maken!)(yoghurt, falafel, kekers, radijs, rode peper...)

Clotted cream (met rode bessen en Crème de cassis!!)

Commissiekaas uit Lille...


God God God wat heb ik het toch goed vergeleken met die wegneuzelende Amsterdamse apenlullen...



Monnikskap