zaterdag 28 december 2013

Online culinaire publicaties



Vandaag foto's van het Monument aux Girondins in Bordeaux.
Althans van de fantastische fontein er omheen.
Zie het monument zelf hier (alle links hier in een nieuw venster).
De fontein hier. Die figuren zijn zo enorm menselijk...
Ik heb me vandaag tot de putti beperkt.


Inkomende mail kan je het ook noemen


America'a test kitchen

Van de eerste mail die ik kreeg is het hele verhaal wel aardig ("Hoe kookt Amerika?"), zie hier.
Die ginger snaps lijken bitterkoekjes, maar dat is het niet hoor. In bitterkoekjes zit bonenmeel. En géén gember, trouwens, alhoewel dat helemaal geen slecht idee is. Al helemaal niet in bitterkoekjespudding!

Ook dit hier is aardig, en complementeert mooi dat "Hoe kookt Amerika?".
Die Bacony peas, dat is comfort food all right...

Amerikaanse tosti hier.

Linzensoep met ham en boerenkool ("kale"; maar zal wel palmkool zijn, cavolo nero) hier.




Culinaire Nieuwsbrief
(al deze kopjes hier vandaag vertegenwoordigen een "orgaan" wat precies zo heet)

Kerst in Noorwegen hier.

Eten met de Kerst hier.
Zie onder voor recepten. Niet op de links bovenin klikken, dat zijn advertenties.

Vasilopita, Griekse nieuwjaarstaart, hier.


Alpro

Die heb ik opgezegd.
Een partij gezeur...
Zie hier
Ik lees nou, uhh, enkel beroepsgewijs hoor, "happi.food". Dat is even erg...



"Ik zee zen bollekes" zei een Vlaamse vrouw naast me

Eetsnob

Jammer maar helaas, niet vooruit te branden, de links in de eerste post.
Ze hebben geen webversie dus ik kan de links ook niet geven.

Vismenu hier.
Niet echt serieus want er is geen vis-kaas en ook geen vis-taart of vis-ijs.

Reerug hier.

Nou ja, het werkt allemaal niet echt lekker.
Laat maar.



Soms wordt de fontein even uitgezet, voor onderhoud of als er een schoolklas uitleg krijgt.
Want zonder al dat water zie je het beter natuurlijk (maar niet zo mooi...)
Nou was het net uitgezet.
Aan zijn kin hangt nog een druppel.

Etenstijd

Ecomarkt, gepofte quinoa en zo, zie hier.
Drie keer niks allemaal, met veel geschreeuw en veel advertenties.

Slijmslierten-tulband hier.

Ook opgezegd.


Tivall

Dat is ook 100% commercieel, niks gewoon aardigs ernaast, enkel geschreeuw en Meld je nu aan!! Dan krijg je gratis...!!
Zie hier.

Als je een beetje kan koken en je neemt naturel, dan is het prima spul. Maar het moet rondgeschreeuwd worden blijkbaar.

Klik hier om het gratis kookboek te ontvangen!!
Moet je een account aanmaken...

Weg met Tivall...
Uitschrijven voor die mails? Dan moet je eerst inloggen...
Aangifte gedaan bij Spamklacht.nl.




Zest

Iens 15 jaar hier.
Ik vind Iens flauwekul want oncontroleerbaar.
"Wij controleren zus en zo blabla" maar allemaal gelul. Schrijf wat je wil en je krijgt het er allemaal op staan.
Kletspraat om advertenties te kunnen verkopen.

Over het foodlingo-gekwaak van Zest zullen we het meer niet hebben, noch over hun seintjes gevende beha's (!iets voor, ach nee, laat ook maar...)

In de volgende post alweer dat foodlingo-gezeur.
Zie hier.

En ook volkomen oninteresant, Nederlandse "champagne", hier.

Allemaal ander enorm interessant zeg maar culinair nieuws zie hier.
God o God Den Haag gaat die Brusselse culi-tram na-apen... Gottegottegot...




Diversen

* Slurp hier.
Prachtig die transhumance, die schapen.

* Letters from Vermont hier.

* Deventer Koek nieuwsbrief?
Het spul is enorm lekker, en je krijgt maar heel af en toe een berichtje.
Zie hier.

* Nestlé nu.
Coquito hier.
Coffee churros hier

* Natuur en Milieu
Met het gratis Kerstrecept (goh! you made my day!) van Piere Wind.
Zie hier.
Maar waar is dat "gratis kerstrecept" dan??

* Vanilla Venture
Werden laatst opgehijgd door "Bouillon!".
Ik begin er een steeds grotere aversie tegen te krijgen.
Zie zelf  hier.

* Vis op zijn best hier.
Wij eten best vis uit blikjes hoor!



Ach! Weer die bollekes!

Maar ja, je moet oppassen...
Voor je het weet staat de wijkagent met een verhitte kop aan je deur...


Weekend culinair

Met zeer grote afstand de beste!

Faaan-taaastische recepten hier.

En nóg meer faaan-taaaastische recepten hier.

Of deze faaantaastische recepten, wow...




Enfin.

Blijft over de lacher van de dag zoals altijd, Foodlog.

Interessant! hier!
Giftige eieren, bier, koffie en DNA! Interessant!
Ja, daar lig ik verdomd echt wakker van. Wekenlang...

Interessant:
Hans Alders en de voedselveiligheid.
Goh! Joh!! Waw!
Jezus!
Ik kan de slaap niet meer vatten!
Ik lig maar te draaien...
Hoe gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit haar "extra middelen" besteden?