woensdag 10 juli 2013

De culinaire pers



Ganzen mesten.
Dank C, ook voor de rest.

Eten op wielen en zo (2)

Ik geef alleen de links, het cijfer wat ze kregen en een product of producten waarmee ze succes hebben.
Veel biologisch gelul en superfood kwats, dat wel.

Vluchthaven hier (alle links hier in een nieuw venster).
Scheermessen van de gril, 9.

Buskruid hier.
Wortel gember kokossoep (lijkt me niks), 8.

The good life hier.
Wrap met geitenkaas en rabarber, bah. 8.

Açai hier.
Fruitmeal (huhh?), 8.

Just like your mom hier.
Kebab-wrap, 8.

Eindelijk iets interessants nu. 
Pomms' hier.
Kroketten, 9.

I scream for icecream hier. En hoor hier. En u weet het: als je zo'n shit advertentie krijgt, dan gewoon even op verversen klikken.
Dat woordje "for" in die naam, dat klopt niet.
Suikervrij frambozenijs, gadverdamme. 8.

Hier en daar hier.
Bietenchocolade, flikker op! 8.


Gall & Gall wijnfolder met recepten

Dank PJ.

Empanadas met gehakt en chorizo

Chorizo bakken, dan sjalot erbij.
HOH + ei + manchego en groene olijven met ansjovis (stukjes), z/p.
Piedeeg maken met 2 op 1 bloem en vet, enzovoorts.
Maar wat je met die chorizo moet doen (door dat gehakt natuurlijk) dat vergaten ze te vertellen. Ze vertelden zelfs niet eens dat dat gehakt in dat deeg moet...

Aardig, maar ik weet niet of ik die kaas erdoor zou doen.
En gebruik liever gehakt wat je ± aanmaakt als chorizo (komijn, paprikapoeder, oregano) en daar rauwe sjalot door.

Lasagne met vis en rivierkreeft

Ja, rivierkreeftjes stond er natuurlijk.

Room, crème fraiche, "tuinkruiden strooi-bouillonpoeder (Knorr)" lazer op, mosterd, z/p.
Kabeljauw en gerookte zalm erdoor (5 op 1) en verwarm tot de vis gaar is. Dat lijkt me allemaal helemaal niks.
Olijfolie, geraspte courget daarin bakken (huhh?).
Lasagne van de handel maken, met rivierkreeft en dille.

Wrap met tomaten-aardbeiensalade

Opgesodemieterd.

Coq au vin blanc

Met witte bourgogne.
Het recept klopt redelijk, maar vergeet het citroensap niet.
Zie hier (oesterzwammen: stevige niet te grote kastanjechampignons is veel beter.)

Clafoutis met voorjaarsgroenten

O, die folder is dus al wat ouder.
Waarom heet dat clafoutis? Dat is toch gewoon een groente-quiche?


Nog wat NRC

Mesheften met witte bonen
Daar zijn ze weer, zie de tweede regel hier.
En ja, schelpdieren en witte bonen, dat combineert heel fraai. Zie het beroemde gerecht pochas con almejas, erg lekkere Noord-Spaanse bonen met venusschelpen, hier en hier.

IJs-petitfours
Ja, lang geleden, petit fours (zo schrijf je dat).
Macadamia stukjes door koekjesdeeg, koekjes, een kant met chocoladesaus en roomijs tussen twee koekjes.
Je moet zorgen dat het water in de bain-marie (zo schrijf je dat, en ook niet met een M zoals je dikwijls ziet) niet boven het kookpunt komt. Goh. Dat zal lastig worden...

De Indonesische keuken
"Je hebt bijna niets nodig, en met dat niets produceer je tafels vol met het heerlijkste eten". Maar pas op! "Laat u niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst!".
Biologishce pindakaas, wauwelwauwel, gadogado is vegetarisch maar is pindasaus ongezond?, kwaakkwaak, hoe krijg ik de pagina vol.