vrijdag 13 april 2012
Vandaag, dat wordt een soort fotosessie...
Gisteren. Enorm lekker.
Krieltjes, eende-eieren, champignons
Kook de eieren (er staan stempels op, dus 10 minuten), schrik, pel.
Kook krieltjes 3/4 gaar met wat paddo-blokje, giet af, koel terug.
Olijfolie, rode ui, knof, laurier, wat selderijzaad, iets venkelzaad...
Bak er champignonschijfjes in, voeg heet water toe en daarna witte port en miso...
Proef. Het moet redelijk vochtig zijn trouwens.
Warm de kriel in de pan op, en na even roer je er de in stukken gesneden eieren in op, waarvan het geel de vloeistof bindt.
Roer er in kleine stukjes gesneden rode jalapeño-schijfjes (op pekel) door.
Planning
Overmorgen (morgen ben ik uitgenodigd, jaja) waterzooi van vis.
Maandag bladerdeegpakketjes met gegrillde halloumi en gesauteerde sugar snaps erin.
Dinsdag iets met nieuwe aardappelen...
Halloumi, keiharde noord Afrikaanse kaas die je grilt of bakt of zo.
Veel lekkerder dan die Aziatische equivalent Paneer.
"Fotosessie", dat zei ik toch al...
Recept NRC Next vandaag, die hele vieze man weer.
("Kijk! Een gerookte wijting!" Makreel dus...)
Die snijdt een longhaas dwars op de draad, de ontzagwekkende domkop.
Dat kán helemaal niet met die dikke zeen in het midden...
De kwaaklijster...
(Is dit een smerige kop, of is dit géén smerige kop? Wees eerlijk...)
Groningen, Sofia Asscher nu, Sofia's wereld.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zie hier.
Zie hier.
Zie hier.
Zie hier.
Zie hier.
Enfin, aan culi zijn we dus voorbij vandaag.
Wat? O ja, recept, nou ja, OK dan.
Recept
Omelet variaties
Paddestoelen met wat knoflook aanbakken, en juist voor het dichtklappen over die omelet strooien.
Of vers gehakte tuinkruiden door de struif.
Of versgekookte, nog goed warme spinazie erin.
Of kippenlevertjes.
Of garnalen, alhoewel ik dat lekkerder vind in roerei, vooral met knoflookgroen erdoor. Zorg ervoor dat de garnalen maar half gaar zijn; nog ietsje glazig!
Wat ik allemaal kocht vandaag. "Fotosessie" schreef ik al...
Appenzeller
Liep de Oude Kijk in 't Jatstraat af, daar was volgens H. een tweedehands klerenzaak met mooi spul.
En inderdaad, ik kocht er een zeer fraai en mooi gevoerd donkergroen leren jasje (runderleer). Kostte 25, lulde het naar beneden tot 17.
En kwam langs een Bulgaarse winkel. Moeilijk, Bulgaars leest moeilijk.
Maar goed, Bulgaarse pepers zijn Bulgaarse pepers.
Kreeg trouwens de wintercatalogus (katalogus is beter want kata is Grieks) van Manufactum.
Uren leesplezier...
Zie / bestel hier.
Mail van C., weer.
Tja, mijn wedervraag is natuurlijk: waar komt jouw vraag vandaan? Daar meld je nix over.
Ik kan alleen voorlopig antwoorden dat er ooit een CD verscheen met de titel: "Drs. P. compilé sur CD"
En binnenkort, op 23 april, wordt er een nieuwe uitgave gepresenteerd: "Drs. P compilé complé" (boekje plus 8 CD's)
Bedoel je dat?
C1
Ja!!!! Dank...
Kijk, en dit bracht ik ook mee. Griezelen mensen!
Kalfswang.
Uhh, er bestaat geen lekkerder, malser, op de tong smeltender draadjesvlees dan kalfswang. De beste ossenhaas van karbouw komt in de buurt, maar enkel vagelijk...
Vrijdag: gedicht (donderdag ongepubliceerd recept; deed ik dat? Durf niet te kijken...)
Drs P, Acrostichon (net als het Wilhelmus)
SALAMANDER
Aqualander
Levensproever
Als geen ander
Magisch wezen
Aan het water
Nu eens dromer
Dan weer sater
Eigenaardig, bijna mooi
Rappe jager, zachte prooi
Kappertjes in het zout.
Eindelijk gevonden.
Heerlijk (zó, hap), maar dat is ongetwijfeld niet de bedoeling, officieel.
Dat zoeken we nog uit...
Zag Daens.
Schitterend! Heel erg mooi!
Gruwelijk ook...
Zie hier en zie hier.
Truffel, 25 gram, nog geen tientje, zomertruffel dus.
Maar toch twee mooie complete, hoewel ik eigenlijk afsnijsel van wintertruffels zocht.
Uhh, zomer- en wintertruffel zijn genetisch exact hetzelfde, echter de terroir en de groei-omstandigheden verschillen.
Enfin.
Zondag weer Formule 1.
Vandaag vrije training 1 en 2.
Het begint nóg interessanter te worden, want Vettel stond 3 in nummer 2.
Pérez en Kobayashi, Sauber, bij de eerste vijf in 1, in 2 niet bij de eerste 10.
Alonso niet te zien in 1; in 2 10e...
Publié par Maarten van Thiel à 19:37:00