maandag 2 april 2012

Alweer beanz vanavond...


Kaas in de witte wijn, nog niet opgelost

Kijk want in ene een afspraak in Groningen, laat thuis, te laat om die krab, papadum en bospaddestoelen te maken.
En ik had nog van die -super!- kaasfondue over, dus beanz in tomatensaus met die kaas. Ja, wel eerst ui en knof bakken natuurlijk...

Een persoons kaasfondue

Zoals gezegd, een waanzinnig mooie combinatie, zelfs zonder Kirsch of zo.
Witte wijn, ik gebruikte -gelukkige keuze- Torrontes, warmen, Tynjetaler er in raspen en daarna, als die begint op te lossen, Grana padano malen en erin.
Maizena plus wijn erdoor.
Proeven. Citroensap? Niks. Nootmuskaat? Niks. Fantastische smaak, verdomd.
Lekker vers gebakken broodjes erbij...

Stukkie brood, kaas, hap, slok wijn...

Mail. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Recept
Omelet met krab (dat at ik altijd tegenover de Effectenbeurs, toen ik daar werkte, jaja...)(1986; laatste jaar dat ik een stropdas heb gedragen...)
Kook krabbenpoten in licht gezouten kokend water in een minuut of 10 gaar.
Laat ze iets afkoelen, kraak ze en haal het vlees uit de poten en van het vlies.
Maak een omelet (zie gisteren of zo).
Beleg een helft van de omelet, vóór het dichtklappen, met de nog warme krab.

Little red rooster nu.

Stones 1964 hier. 1965 hier. 1976 hier. 1989 hier.

Stones én Clapton hier.

The Grateful Dead hier.

Howlin' Wolf (geen video) hier.

Howlin' Wolf

En nou we het toch over blues hebben, hoor hier.