dinsdag 10 april 2012

Daar zijn we weer!


Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van De Internationale Nieuwe Scene.
Vast wel.

Canelloni in een laag tomatensaus

Voor ik het vergeet: op de volgende foto zie je de kaas erover geraspt, maar eerst was er natuurlijk nog wat tomatensaus over gegoten... ("Al zijn wij zwakke vrouwen / Geen dwang kan ons vermoeien / Voor het heil van onze kinderen". Toch?!)

Maar goed.
Canelloni, maïs, tomatenpuree en -saus, mosterdzaadkaas.
Lek blik maïs.

Kaas erover

Maak de canelloni-vulling: maïs, tomatenpuree, ietsje vocht, whatever.
Saus nu. Olijfolie, sjalot, knof, lombok, fijngewreven komijnzaad...
Bloem... Tomatenprut, rode wijn, laurier, paddo-blokje...
Tomatenpuree...
Ovenschotel invetten. Canelloni met maïsspul vullen.
Canelloni op een laag saus, wat saus erover, kaas erover raspen (mosterdzaadkaas), nog wat saus, oven...

En nog wat saus

Uiterst lekker weer, verdomd, maar ja, nagedacht, ervaring, goede ingrediënten...

(Je moet toch niet denken aan wat die achterbakse refo's elke avond weg zitten te kauwen...)

(Wilt u een glas wijn? O, is er iemand jarig?)

Maar goed.
Kreeg vanavond de folder van de Chinees uit Grootegast in de bus.
Yu Hsing saus. Uhh? Yu Hsing dat is Chinees mannen-dubbel badminton!
"met gesneden vlees": o, castraten dubbel mannen badminton!
En Gon Bao saus. Kijk, dát bestaat, zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
En volgens mij ook ooit op dit blog. Uhh, nee. Kom er dus op terug.

Gado-gado

Dit was het eten van eergisteren, gemaakt door T. Gado-gado. Voor TWEE personen, jeezusmiena kristemezieluhh...
Ik kwam helemaal kromlopend dat pand uit.
En zie je hier niet eens het nagerecht met een enorme berg slagroom... O, en je ziet die enorme bak sateh-saus ook niet...

Kookrubriek NRC Next, vandaag.
Varkensrollade.
"Varkensfilet van 800 gram. Snijd het vlees aan de rand diep in. Klap het vlees dan open en snijd het dikste stuk nog eenmaal diep in."
[...]
"Leg nu blaadjes basilicum als visschubben op het vlees en bestrijk dit met met een laagje van het mengsel [mascarpone, parmezaan, knof, gedroogde tomaat, peper].

Die man heeft dit nooit never zelf gemaakt.
Dat snijden van die filet begrijpt hij zelf niet want dan zou de gemiddelde mens het ook kunnen begrijpen, en dat met kaasmengsel bestrijken van neergelegde blaadjes, dat slaat natuurlijk echt helemaal nergens op. Ja, of hij lijmt die blaadjes eerst met contactlijm vast...



Dit jatte ik van het blog van C.
Eindelijk een móói stukje Groningen.
Het Trompbruggetje.
Er zit trouwens een soort van vaart in die foto, C.

Koken en de oorsprong van de mens.
Daarover stond wat in NRC. Maar dat vond ik erg vaag. Sporen van vuren in grotten = "koken". Maar dat kan toch ook "verwarming" geweest zijn?
Zie hier.
"Zonder koken = niet genoeg energie". Hoezo? Wát koken dan?
"De voedselbereiding hield de mensen langer op een plek". Hoezo?

Rie Cramer

Dit zag ik liggen bij die gado-gado man. Rie Cramer. Ontroerend mooi....

Twee links nog. Voor het algemeen belang. Het Nut.
Er is een dinosaurus ontdekt met donsveren, hier.
En erotische schoenen hier.
Kijk, dat vind je in het zuiden. En niet tussen die refo's hier. Of, o nee, je hép het hier wel, maar ze houden het achter de gordijnen...

Wordt vervolgd (Uhh, flikker op!)