maandag 31 oktober 2011
Eindelijk een filmpje wat scherp is,
Alleen met die nieuwe camera wist ik nog niet precies hoe het functioneert (het stopzetten). Waarom is dat trouwens anders dan bij exact dezelfde camera van een paar jaar geleden, huhh? Zeikerds...
Vanavond dus die Spaghetti alle vongole. Dat wordt Bucatini alle vongole. En de aangekondigde "zeewiersalade" (AH) gaat niet door want die hadden ze wel maar die zag er uit als een al lang afgestorven dodemansduim (Google!) met glibber en alles.
Kocht zeekraal, waarvan (AH) ik ook een kwart (ondanks dat het "goed" was tot een week later) moest weggooien (was bevroren geweest).
"Ja, dan kan u het terugbrengen". Ik wil niks terug moeten brengen.
Markt Luik
Prachtig
Nog even over die spaghetti alle vongole.
Wordt heel dikwijls op Nederlandse receptensites (beati pauperes spiritu), aangeduid als "met mosselen".
En die kwaker Jamie Oliver doet er trouwens tomatensaus bij, ongelofelijk...
Maar goed, Gisteren.
Ovenkriel (Charlotte), Tilsit, oranje paprika
Kriel goed gewassen (want = + schil in de oven), in stukkies, goed droog, ovenschotel, maïsolie, oven.
Nieuwe pan.
Maïsolie, sjalot, knof...
Laurier, komijn (fijngewreven), korianderzaad (vers gemalen)...
Witte wijn, ..., proef.
Hot paprikapoeder, Oxo... Proef.
Doe paprika erbij in stukkies...
> ovenschotel, + Tilstit > Oven (niet te heet).
Enorm lekker, verdomd!
Recept, Jezus...
Meerval uit de oven
Neem dikke filets, was ze en droog ze.
Leg ze op de bodem van een ingevette ovenschaal (dus niet op elkaar), en bestrooi ze licht met witte peper.
Bedek de meerval met flinterdunne plakjes onbehandelde citroen.
Leg tussen en naast de meerval enkele klontjes boter waardoorheen peper en zout gewerkt is.
Strooi flink gesnipperde ui die door gesmolten boter is gehaald over de citroen en zet de schaal met een deksel erop in een hete oven.
Bedruip af en toe.
15 minuten in de hete oven is waarschijnlijk voldoende.
Uitstekend. AH, 7 €. De moeite waard echter.
Luik
O ja, was dat gisteren of vandaag (in Luik zijnd dan dus), dat ze me in een of ander monument vroegen of ik kwam stemmen voor Tunesië...
Gristus, wel de sleuteldag vandaag.
Museum 1: kluisje, kom terug, blijkt er geen nummer aan m'n sleutel te hangen (nummer op sleutel is niet nummer van sleutel...)
Museum 2. Goed kijken of er wel een nummertje aan m'n sleutel hangt. Ja hoor!
Edoch.
Labeltje met nummertje is van sleutel afgevallen...
Vogeltjes op de markt
Maar goed, Zat ergens. Kindermenu: "Balletjes, saus konijn".
Dat zou in Nederland niet zo functioneren, lijkt me.
Dat was trouwens in 'n tent waar ze 14 bieren van het vat hebben en 23 van de fles (ik, die enkel en heel af en toe Gueuze drink of Guinness...)
Maar goed, kreeg trouwens ergens een Claret, zie hieronder.
Uiterst zeldzaam en uiterst lekker in combinatie met iets "tussen vlees en vis" in...
Slaap lekker!
Publié par Maarten van Thiel à 18:57:00