woensdag 16 februari 2011

Gek hoor...
(Vergat ik nog te posten een tijd geleden. De eerste orchidee die ik opnieuw in bloei kreeg.)

Maar goed. Gek hoor. Ben met Flash teksten bezig. In Adobe CS5 zit Flash 11, met twee tekstmodi. Klassiek (tot en met CS4) en TLF. En met TLF kan je bijvoorbeeld dit (alle links hier in een nieuw venster) maken.
De middelste tekst is een normale; die kan je in je browser kopiëren en ergens in plakken. De linkse is copyright beschermd; die kan je niet kopiëren. Prima. Maar nou de rechtse tekst. Die kunt u, jullie dus, bewerken! Zet er je muis maar in, klik en typ wat. Maar ja, wat hep dat voor zin? Je kán er niks mee...
[Zat later te denken dat je er een leeg veld mee kunt maken waarop iemand een tekst voor op een e-card kan schrijven, zoiets...]Gisteren.
Gedroogde shiitake weken. Ik bedoel nu Japanse shiitake, niet die dikkere Chinese waarvan laatst een blik "verse" hier ter sprake kwam. Dus niet die je gedroogd bij de toko koopt, maar de echte, zoals hierboven.

Hieronder al aangebakken stukjes hart, en de mergpijpen, beide vóór de gaarstoving.Farfalle koken, afgieten, koud spoelen, wat olijfolie erdoor.
Olijfolie + boter, blokjes runderhart..., uit de pan.
Eventueel wat meer vet in de pan. Ietsje sjalot, flink knof.
Grove zwarte peper, paddoblokje-stukje, laurier, wat gebroken piment.

Hieronder Brabants rog, merg, peper, zout... Waw! Nou ja, cholesterolisch wat minder, maar ja...Weekwater en rode wijn, vlees, mergpijpen, gaarstoven.
Halverwege flink grofgesneden bosui erdoor (witte deel).
Tegen het einde de kleingesneden geweekte paddo's erbij, en de pasta.

Ganz Jammi jah!O ja, als je op het vetgehalte van spul gaat letten, dan zie je vreemde dingen. Filet américain meer dan 25% (AH heeft vetarm, smaakt uitstekend). Snijzult, hoeveel? 10%, en dat is minder dan magere kaas, Nou u weer. Ennuh dat Millner en Linera, dat is een stuk vetter dan de -uiterst eetbare- Aldi variant Jogging. Maar ja, de naam... Gekookte ham is ook vrij vetarm vreemd genoeg, terwijl dat vego shiitakespul van AH weer fors vet scoort.

Links. Oei.
De Hemeldeur op een kier, eindelijk, hier.
Schoonheid in de Wetenschap hier.
Fantastisch Kinder Filmfestival hier.

(Wordt vervolgd) (Uhh, doemenelol, moet nog koken en weet ik wat allemaal...)(Soderop met je "vervolgd"!)

Uhh, trouwens, op Radio Vier ("Video Raar") was iets aan de hand over Jeruzalem en Nabucco. Realiseerde me, het schoot me in ene te binnen, Paf!, dat het jaren geleden is dat ik "Jerusalem" hoorde. The Proms.
Hier en hier.

Ohh, en dan hier natuurlijk Rule Brittania...