dinsdag 15 februari 2011

Dat runderhart,


dat heb ik vervangen. Dat bleek ontdooit een soort grof gehakt te zijn. Naar de kat van de buren. En de dorpsslager (De Sleurslager) bleek, ongelofelijk maar waar, een stuk vers runderhart te hebben. Al van zenen en dergelijke ontdaan (verdenk hem er van dat zo aan te krijgen, dat helemaal niet zelf te doen).
Kocht er trouwens twee mergpijpen bij.

Pasta met stoofvlees (want ik ga dat hart stoven; je kan het zoals alle spierweefsel of knakkig of gestoofd eten), dat vind ik altijd een enorm lekkere combinatie, enorm lekker, pasta met stoofvlees... Daarom moet ik maar eens een keer sugo di carne gan maken, dat wil zeggen: zodra mij het verschil met bolognese duidelijk is geworden. Wat nog niet het geval is.

Kreeg vandaag nieuw beeldscherm aan. Even hoog als het oude (30 Cm.) maar een stuk breder (60, was 40). Kan ik al die deelschermpjes in de Adobe toepassingen naast de applicatie zelf zetten...Gisteren
Bimi, "omelet" (die stripjes van zo'n platte; zie foto), bulgur.
Foto bulgur vergeten.
Bimi splitsen in dikker steeldeel, dunnere rest; blaadjes eraf.
Ei, in tegenstelling tot een normale omelet, goed door mekaar kloppen, met wat p/z.
Bulgur koken in een dwarse vinger water erboven, alweer met wat p/z. Een minuut of 15, 20, ligt aan de versheid. Afgieten, koudspoelen, olijfolie erdoor.Olijfolie, sjalot, knof, lombok, bimi-stelen.
Vers gemalen korianderzaad, fijngewreven komijnzaad, nigella...
Wat tuinkruidenbouillon blokje, witte wijn, inkoken, rest bimi en meteen ook de omeletstripjes erdoor. Ik bedoel zie foto.
Bulgur erdoor of warm piepen.
Erg lekker weer, verdomd als het niet waar is.At net die mergpijpen, of althans de inhoud dan dus, op Brabants rog, met vers gemalen p/z erover. Die mergpijpen die ik met dat hart mee-kookte. Tsjongejonge, wat is dat lekker... Niet gezond, maar wel erg lekker. (Uhh, "Niet gezond en dus erg lekker" !-)

Hart was na aanbakken prima te eten, maar net als alle spiervlees na + vloeistof en ff stoven taai. Doorstoven dus tot mals. Zelfde verschil als tussen een Groninger die een kolelet bakt en een Vlaming die er een stooft.

Geen van tweeën heeft gelijk trouwens. Je moet het om en om doen.Wow! Kraslot Super d B. "Eén op 4 kans!". Kraste er 20 of zo, nop. Maar vandaag KASSA!
Uhh, 2 ons soepgroenten...

Koeltoer
Foto's van Schnabel hier (alle links hier in een nieuw venster). (Wat is dat voor een mongolen-lange link?)

Ingewikkeld. Laurel & Hardy. The tree in a test tube, dat stond als volgende op die L & H DVD's. Maar ja, dat is 1943, en geen film maar een soort documentaire. Weg! Alleen de titel al...

Zag op dezelfde DVD's ook een stuk Buster Keaton. Niet echt leuk.
Hier (alle links hier in een nieuw venster) wel.

The Three Stooges hier.

Keystone Cops hier.

Doei!