dinsdag 8 februari 2011

Die "sim" van laatst,
die Surinaamse peultjes gisteren, dat was niet echt een succes. Toen ze twee en een half uur hadden opgestaan was het nog alsof je op stukjes potlood kauwde... Door de plee. "Net als peultjes klaarmaken meneer", me hoela.

Vanavond dus nog steeds die pitah en ei, want ik trok gisteren een blik ravioli uit de afdeling noodrantsoenen open, en dan, die pitah / ei dan dus, met snijbonen.
Olijfolie, ui, knof, ± lombok, blik ravioli, flinterdun gesneden Grana Padano erover. Lekker hoor...

Hieronder zo'n mesje waarmee je dit soort kaas in stukken wrikt. Maar iets klopt er natuurlijk niet: het afgebeelde stuk kaas is gesneden. Dat is een doodzonde.
(Fraai mesje, maar je kan net zo goed zo'n oestermesje gebruiken wat je gratis bij de oesters krijgt.)Supers hier tegenwoordig veel lui in dienst die laag ingeschaald zijn omdat niet 100% zijn. Prima idee hoor, maar wel graag betere instructies. "Kappertjes? Nee, dat verkopen wij niet meneer". "Ravioli? Nee, dat staat niet bij de Italiaanse producten meneer". The limit was eentje die ik zei dat de flessenautomaat niet werkte, en tegen me begon te schreeuwen dat dat niet zo was.

Systeem met die lui is zo. Ze zijn bv. voor 30% geschikt. Dan betaal je ze 30%, maar ze zijn wel full time aanwezig (70% betaalt het rijk of zo). Maar kijk, dan werken ze altijd wat meer dan 30%... Bij Museum Scryption had ik er drie.

The Pacific, eerste deel van deel 2 van disk 1 (kan het ingewikkelder?).
Romantisch, aardig wel maar nergens op slaand en volkomen ongeloofwaardig verhaal van een US marinier in Australië, verliefd op dochter Griekse immigranten, mag meteen mee eten en -drinken, met haar uit, blijven slapen daar, jaja...Recept
Sla-dressing volgens Jojo; Jojo`s Intricated Dressing
Niet simpel, wel lekker. Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Doe een flinke eetlepel Dyon mosterd in een kom en maak daar met scheutje voor scheutje zonnebloemolie en steeds flink kloppend met een garde een soort mayonaise van.
Als de saus dik begint te worden verder gaan met walnootolie en als de saus bijna dik genoeg is afwerken met hazelnootolie.
Op smaak brengen en tegelijk terugwerken tot dressing-dikte met aceto balsamico en zwarte rijstazijn (toko), twee op een.
Serveer bij artisjokken, veldsla...
Ze gebruikte rode Aceto b. Ik zou zeggen witte...Verder niks. Morgen weer wat leuks. Nu geen tijd...