
Hoe maakt ge ze kaar ?
Ze zijn al voorgekookt en ingevroren op zout water. Ik neem het zekere voor het onzekere en laat water koken met een visbouillontablet, verse selder en flink wat peper en geen zout, en dompel ze ca. 2 minuten onder in het kokend water. Een soort van facelift dus. Ik weet van de vissers dat ze krabben en langoustines op deze wijze ook wat ‘verversen’, de deugnieten ! Dan laat ik ze wat afkoelen en snijdt ze in twee. Ik bestrijk ze ruimschoots met zelfgemaakte knoflookpeterselieboter; doe ook nog een kluit bij in hun ovenschaaltje en laat ze in een hete oven staan, tot ge het een beetje ziet brobbelen.
.... en zo gaan ze de oven in...
Vergeet niet de gesmolten knoflook boter met een stukske stokbrood op te soppen. Plezier gegarandeerd. Wij schonken er een Muscadet tiré sur lie bij. Ik ben geen ‘soosjaliest’ (wel sociaal-liberaal) maar de Rooien mogen van mij de Lidl de prijs geven voor sociale voedselprijzen ! Ik sta soms versteld van de kwaliteit/prijsverhouding. Dat komt ge bij diejen Albert uit Zaandam niet zo tegen !
Als hoofdgerecht aten we chop choy met grijze garnalen en stukskes kabeljauw, maar dat is voor de volgende post.
Zeg Maarten, ge laat miljaar weken niets van u horen, en nu een beetje doucement, en niet van die lawines posten, hé ventje ! Rustig aan, en wat meer informatie over de regionale estouffades en de prijzen van de Margaux lang de achterdeur bij de chateaux !
Marieke, die graag sociale prijzen voor luxe zaken ziet.