vrijdag 28 november 2008

12-11


Twee interessante dingen in de krant gisteren.
* Een man uit St. Aubin vond een eekhoorntjesbrood van 1,8 Kg. (Didier, die mij het snoeien leerde, beweert er een van bijna 2,5 gevonden te hebben ooit.)
Dit is het soort terrein waar je ze vindt




en dan zo:



* Ch. La Tour Haut-Brion, Pessac, bestaat niet meer. Paste niet meer in het complex Domaine Clareng Dillon SA, waarin nu nog enkel Ch. Haut-Brion, La Mission Haut-Brion en Laville H-B.

P-eten fazant met zuurkool (met oa. appel), gebakken aardappelen met spekjes, Vinho Verde Casal Garcia (prima). Foto kwijt.
Poten drie uur op laag vuur stoven in ganzevet, regelmatig draaien.
Zuurkool en aardappelen.
Borstfilets dichtschroeien (aan het karkas!), ganzevet, p/z, 20 minuten in hete oven, regelmatig bedruipen (eventueel de eerste keer met een scheut rode wijn), na 10minuten spekjes erbij.



Bakkerij en oesterman

Depôt de pain, verkooppunt elders, hebben het recht onverkocht spul terug te geven. Ze bestelden 25 baguettes extra, de baas lijkt 20 voldoende, volgende dag 21 retour...



50 Km. Gereden om een waterdichte broek te vinden, uitverkoop ergens 2 Eu, bleek compleet lek.

’s Avonds restjes, kaas en een soort Tom Pouce.