zondag 23 december 2007

Vanavond iets aparts. Eindelijk.


Pasta-pizza.

Je hebt paella maar je hebt ook fideuà, paella maar dan met pasta. Soort macaroni. Gebruik elleboogjes en gebruik iig. elleboogjes van durum tarwe. Lidl heeft het altijd.

YouTube paella: hier
Idem fideuà: hier

OK. Recept nu. Olijfolie, ui, knof. Elleboogjes op laag vuur even roerend opbakken. Bouillon erbij (afhankelijk van wat je in de fideua stopt: konijn- en/of visbouillon; in dit geval groentenbouillon) en droge witte wijn. Je moet wel weten hoeveel, want net als bij paella gaat alle vloeistof er in één keer bij. Weet je dat niet, dan doe je het risotto-achtig: scheut voor scheut tot de pasta / rijst gaar is.
Gaar: in vergiet.

Dit is basis-fideuà. Mijn recept nu.
Ovenschotel invetten, fideuà erin, plat drukken, bedekken met schijfjes tomaat, daarop schijfjes mozza, basilicum, olijfolie.
Jammie!

Heb trouwens madera gebruikt ipv. witte wijn, en de handel laten stoven met droge zwarte olijven erbij. Tricky, madera + olijven, maar prima.