maandag 24 december 2007

Tip voor Bos trouwens


Madame Jeanette in de winkel,



rooie althans, en ook lomboks,

,

maar in Zuidhorn loopt dat niet zo snel.

OK. Ze beginnen wat minder te worden. Kan je ze weggooien, of:
Madame Jeanette doormidden snijden (want daar zit lucht in), 6 uur op pekel, 60 gram zout / liter.
Lomboks 7 uur op 70 gram / liter.
Daarna helft pekel afgieten en aanvullen met witte wijnazijn. Mooi potje, verkopen. Smaakt perfect bij rijst- en pasta-gerechten.
Maakt niks uit of ze "wat minder zijn". Eventuele slechte stukjes er wel uitsnijden natuurlijk.

Soms verkopen ze op de markt in Groningen
Cili Goronong (nieuw venster). Cili, uitspraak zuidwest Azië: tsjili. Werkelijk waw. Kraam naast die biologische groenten. Vrouwtje zegt dat het een soort Madame Jeanette is. Haar niet tegenspreken want dan krijg je een mango naar je hoofd...

Zie nieuwe link-rubriek links trouwens. "Specifiek".