zaterdag 21 juni 2008

Anoniem (moet het blijven) bericht


Je lokt mij uit, met je "niet publiceren"...

Overigens:
1] Giscard d'Estaing was de buurman van de directeur van mijn vader's fabriek oost van Parijs (Le Vésinet). Als wij in de tuin thee zaten te drinken (ik logeerde er ooit) dronken zij champagne.
Uhh, vlakbij daar was St. Germain-en-Laye. Heel erg mooi en met een fantastisch uitzicht op Parijs.
Plaatselijke hotel (peperduur) was de vroegere woonstede van Louis XIV als jongeling, en oorspronkelijk het kasteel van Henri IV.



Louis had als hobby houtdraaien. Stoelpoten en zo. Er is in dat hotel nog een kamer als museum ingericht met zijn draaibank en zo.
En trouwens, de pommes souffllés zijn daar uitgevonden.



Goed recept en verhaal hier (alle links in nieuw venster!).

2] Je gerecht heet in het Amerikaans "Horrible eggs".



Jaaaaaren geleden publiceerde Philip Mechanicus het recept. Ik postte dat in het -oude- NRC blog, Google vindt het, maar ja, oude blog is weg...

Groet!

M