woensdag 25 oktober 2017

Utrecht (3 en laatste)



Vandaag de beloofde foto's van de Beignets de Vinzel
Hierboven het deeg



Ik had niet zoveel tekst meer over

Maar zie: de vorige aflevering (zie hier; alle links hier in een nieuw venster) blijkt om mij onduidelijke redenen enorm populair


At in Origineel Chin Rest Het Paradijs

Ook een Chinese kaart (dat is altijd erg bemoedigend), en waw! een speciale sectie Pikante gerechten op de kaart!

Nam Garnalen met pikante Hoisin saus, Szechuan

Ook uit Szechuan op die kaart dat erg populaire Tofu Pokdalige Oma (Ma po dofu) wat ik wel eens maakte
Zie hier (ff scrollen)

Er stond ook Gebakken garnalen à la Maleisië bij de pikante gerechten

Naast me zat een Scandinavische ontsnapte baardaap met stokjes van een bord te eten

Ik kreeg het klassieke kleine kommetje



Ongebakken


Herinnerde me die Chinees heel vroeger op de Oude Gracht
Heerlijke Sop lontong
En met al die Chinese 16 jarige meisjes in de bediening, met erg korte rokjes en die dikwijls voorover moesten reiken over de tafel...
Of een lange trap vanuit het restaurant naar boven opgingen...
Barstensvol studenten zat het er altijd

Mädel halt die Röcke fest, wenn die Winde blasen,
Daß sich nichts erblicken läßt für Studentennasen.
Denn Studenten sehen so etwas so gerne,
Bin ich nicht mehr Studio, schau ich in die Ferne.

Deine Mutti hat gesagt, einen Kuß in Ehre,
Sollst du einem Studio niemals doch verwähren.
Und was deine Mutti sagt sollst du treulich halten,
Küssen ist für junge Leut', zuschau'n für die Alte.



Gebakken


In de bus
Holtoh Stodsschowborg
 

Wat zijn al die Utrechtse Grand Cafés toch onnoemelijk zwak culinair bevlogen...
En al die eetcafés met een blabla kaart...



Maar ja

Dat pandje net vóór die rechtse klimop, je kan het maar half zien, Wolvenstraat 3, kocht ik voor 12.500 gulden, en ik verkocht het twee jaar later voor 105.000...

En toen kocht ik dat pand hieronder, Hoogravenseweg 22-24, voor 250.000 en dat verkocht ik een jaar later voor 350.000...
Aan de eerbiedwaardige frater Glasmans
Die voelde zich wel thuis in die kerk...
Die wist dat ik een bod van 5.000 meer had gehad (maar afspraak is afspraak, waar hij zichzelf zeer zeker niet aan gehouden zou hebben), en dan toch het lef had om "onder het genot van een goed glas cognac" (Joseph Guy!, die NB ook nog achter de boeken stond) te zeggen "Kan het onder vrienden niet goedkoper"

Enorm diep pand

En toen kon je voor een gulden heel wat meer kopen dan voor een Euro nu...




Maakte vanavond kip gestoofd in taaitaaisaus

Ja, dat was gebaseerd op dat Limburgers zoervleisch maken met ontbijtkoek, en Duitsers iets soortgelijks met Lebkuchen.

Maar ja, Lebkuchen is natuurlijk niet precies hetzelfde als taaitaai seekuu kruidkoek...

Maar goed: omdat ik dus enorm goed kan koken werd het dus natuurlijk toch enorm lekker!

Dat begrijpt u!

Het was Kip Cola 2.0 bij wijze van spreken als het ware zeg maar

En dat het enorm lekker was, dat begrijpen zelfs Otto Kleynejan, en Yvet Retteketet, en Janneke Vreugdeloos, en Jonas Fluit (aka de Schele Hagedis) van Jonas van de Walvis (aka Kaat Mossel), Smack van Dinter, Hahabets, Huivers, Kleuter Woutwijk, Harold Hamersmaak, Joel Broekbaard en Meneer Watkletstons, dus wat lul je nou nog? Ja toch niet dan?