Vandaag de foto's van die waanzinnig lekkere calzone!
Zoals ik Loek al schreef: als je zelf geen deeg maakt, koop dan vers pizzabodem deeg bij een van deze winkels hier (alle links hier in een nieuw venster)
Ik was dus drie dagen in Utrecht, en haalde de recepten uit "alle" kranten
26 27 28/09
Telegraaf
Rivierkreeftjes met peulen en shiitake
Kan wel lekker zijn, uhh, die gekweekte rivierkreeft heeft sowieso weinig smaak
Volkskrant
Bloemkool-doperwtenmuffins
Laat maar
NRC
Antikatertosti
"leg de sneden brood op het werkblad met de beboterde zijde naar onderen"
Waar is die ontsnapt?
En dan in de pan bakken en "wachten tot de kaas gesmolten is"
Tot de kaas er begint uit te lopen zal je bedoelen
Trouw
Kipgehakt in pandanbladeren
Kijk, dat lijkt me wel wat (overgepend natuurlijk)
Je moet dat gehakt al klaar voor consumptie hebben als je er pakketjes van maakt, die je nog even stoomt
Aanstellerige ingrediëntenlijst van kruiden voor in dat gehakt
AD
Dat is dat aanstellerige ouwe mens
Spaghettini met salie
Interessant recept (ook overgepend dus)
Broodkruim baken en separaat salieblaadjes
Salie uit de pan, ui knof erin... Bij broodkruim met salie
Parmezaan en dat spul over de pasta
Volkskrant
Varkenskoteletten met venkelzaad en rode wijn
Rode wijn / dat moet Otto zijn!
"Prachtig boek", dit en dat, maar hij weet het weer beter, de onnozelaar...
Ansjovis à la provençale
AD
Aardappel-paprikasoep
Paprikapoeder toevoegen en een half uur mee laten bakken...
Beginnen met wat paprikapuree (Turk) zou ik zeggen, en tegen het einde paprikapoeder
Trouw
Gevulde courgette op een cederhouten plankje
Zie hier
"Cedarwoodstokjes worden gebruikt in veganistische recepten"
Steken ze die dan in hun reet of zo?
"Indianen gebruikten ceder daarvoor al eeuwen"
Dat lijkt me stug want de ceder komt uit Europa en Azië
"Snijd de courget in twee of vier gelijke delen"
Dat kan je divers interpreteren...
Telegraaf
Wilbrink (ik kwam hem op de beurs in Houten tegen) heeft hier weer een goed recept
Wijting in de oven, uitjes erover en dan wijn met mosterd erdoor erover
(Uhh, eerst die wijn en dan die uitjes, want anders spoel je die uitjes weg ja)
Trouw
Afélia van paddestoelen
Koriander is "luizenkruid" maar ze vindt het er niet naar ruiken
Weet die dan hoe luizen ruiken? Hep die luize dan?
De bedoeling is dat je er luizen mee weghoudt, domme gans
"Na: pruimen"
Eind september...
NRC
Tosti gezond
Weer in de pan bakken en wachten tot de kaas gesmolten is
Mayo (op een tosti!), avocado, spinazie, Parmezaan en dukkah, de rare gek
AD
Perziksalsa
Perzik plus tomaten. de kunstgebitdraagster...
NRC
Tosti gehaktbal-pesto
Laat maar
En varkensgehakt kan je nergens vinden
Telegraaf
Gehaktballen met kaas erin (balletje van geraspte in het midden), dat die kaas eruit loopt als je die bal doorsnijdt
Mooi recept
Volkskrant
Die rare aap Huivers denkt dat er in frikandellen (zoals je die hier koopt) geen koolhydraten zitten, de ontzagwekkende culinaire onnozelaar
En dat gewauwel over koolhydraatloze diëten
Ja, dat moet je vooral doen als je gezond wil blijven
En zelf frikandellen maakte lukte hem niet, de culinaire onnozelaar...