Vandaag foto's van Sticky Chicken Coke maken
Ik at er stoofpeertjes bij en dat was een gouden greep
Deze recepten zijn meer "richting herfst gaande"
Baskische gepocheerde eieren
Bak in een aardewerken schaal in iets olijfolie wat knof.
Prak er op laag vuur gegrilde ontvelde paprika door (of uitgelekte paprika uit blik of pot; Aldi is perfect maar ze hebben ze niet altijd) en maak er met wat witte wijn en bouillon een saus van. Het zout moet uit de bouillon komen.
Roer er stukjes lente-ui door, stoof even, dan gare doperwten en gare groene aspergestukjes, en pocheer er eieren in.
Breng kwa peper op smaak met Espelette.
Het wordt ook met witte asperges gemaakt, maar die moeten uit blik komen, vinden ze. Hele dikke uit Zuid-Spanje.
Flink rode wijn en ietsje kaneel
Regelmatig draaien
Geen gelul
Omelet met krab
Ik weet niet waarom. maar dit zou ik nooit in de lente of zomer of winter eten
En ook niet op een kouwe herfstdag
Kook krabbenpoten in licht gezouten kokend water in een minuut of 10 gaar.
Koop nooit gekookte, dat is stinkzooi
Laat ze iets afkoelen, kraak ze en haal het vlees uit de poten en van het vlies.
Maak een omelet baveuse.
Beleg een helft van de omelet, vóór het dichtklappen, met de nog warme krab.
Deze kip is bleek, maar dat zegt niks
Uitstekende kip
Tomaat-fondue
Kook een mooie groentenbouillon
Flink boter in een stoofpan, sjalot, knof, platte peterselie...
Tomatenpuree, tijm en laurier...
Bloem, iets garen, groentebouillon en witte wijn...
Pikant paprikapoeder door de saus en proeven op p/z
Afbakbroodjes bakken
Fonduestel voorverwarmen met kokend water
Rasp echte en goede Gruyère door de saus
Enzovoorts met brood
Cola, suiker
Geen soy dit keer
Sauerfleisch
Duits
Limburgs Zoervleisch maakten we al; het gaat er nu om hoe het wordt opgediend in Duitsland
Maak zuurvlees.
Kook aardappelen en maak er gebakken aardappelen van
Als de aardappelen half gebakken zijn, op lager vuur gehakte ui en kleine dobbelsteentjes rauwe ham erbij
Kruid op laag vuur met paprikapoeder, p/z
Serveer met het zuurvlees en met Rémoulade.
Lijkt erger verbrand dan dat het was
Of beter: het was niet verbrand hoor
Malloreddus met saffraan
Sardinië
Deze pasta gebruikte ik regelmatig, maar nu een we die zelf maken, mét saffraan
200 gram warm water en daarin een kwart theelepel saffraan (draadjes!) 10 minuten weken
Afgieten, vloeistof opvangen, mengen met 400 gram beste harde tarwebloem, een halve theelepel olijfolie en een theelepel fijn zeezout
Roer, en kneed op een met bloem bestoven werkvlak tot soepel. 10 minuten of zo
Laat, met folie bedekt, een half uur rusten
Snijd in stukjes en die in kleine stripjes, vouw wat dubbel (doe een Google op Malloreddus) en wals die wat met een geribbeld plankje, of gebruik een vork
Je kan ze drogen want er zit geen ei in
Ik bedoel: je kan pasta met ei erin ook drogen natuurlijk, maar als je geen speciale droogapparatuur hebt dan gaat dat er grauwbruin uitzien
God God God wat was dit weer onfatsoenlijk lekker...
Voor één zo'n bord als dit kan je het volledige werk van Otto Kleynejan wegflikkeren...
Met dat van Yvet Retteketet en Janneke Vreugdeloos erbij
En doe er meteen maar in één moeite de volledige kookboekencommentaren van Jonas Fluit aka De Schele Hagedis bij
(“Zou ik ook, tegen vergoeding van de gemaakte kosten, iemand zijn huis gebombardeerd kunnen krijgen? Het is het huis van Theun de Vries, Egelantiersgracht 66, Amsterdam C (Jordaan). Het is een bovenhuis, dus het is wel precisiewerk. Eronder woont Jan Willem Hofstra, en die kan dus in één moeite meegenomen worden.”)
(Reve natuurlijk; schitterend!)
O ja!
Sire bestaat 50 jaar
De grootste flauwekulsubidieslurper van Nederland