Basmati rijst
Met speklap en groene paprika
Szechuan
"Twee maal gekookt vlees"
Bouillon trekken van varkensvlees (of gebruik een Thais varkensvleesblokje)(liefst van Knorr, hahahahaha!) met ui, knof, bosui, gemberwortel, Szechuanpeper, gedroogde rode Szechuan peper (deze à la Spaanse peper dus), en rijstwijn (liefst Kwantung Mijio)
Koel
Speklappen erin en langzaam aan de kook
Mooi zacht: eruit en koelen
Vlees kleinsnijden en wokken met pindaolie
Uit de pan
Gebruik de bouillon (ongezeefd) om rijst in te koken
Groene paprikastukjes wokken
Uit de pan en door de rijst
Op wat lager vuur Douban jiang (ook wel Toban jiang; tuinbonensambal zeg maar) erin bakken
Vlees erbij en wat afgespoelde gefermenteerde zwarte boontjes, zoete bonenpasta, Chinese rietsuiker (dat is dus écht wat anders dan de onze), Light soy en weer van die rijstwijn
Wat inkoken met wat bosui...
Lontong
Met kipdijen en stoofpeer en Khorma curry
Maak flink kippenbouillon
Maak Khorma pasta, zie een prima recept hier (alle links hier in een nieuw venster)
(Of koop die van Patak)
Kook lontong lang en langzaam in kippenbouillon
Uit de pan, koelen, blokjes
Pindaolie, gemberwortel...
Ui, knof, gekneusd korianderzaad...
Wat sambal oelek
Die pasta...
Kippenbouillon...
Kipdijen (zonder vel) erin koken...
Bak halve stoofperen op de snijkant in pindaolie
Gaar stoven met kippenbouillon...
Lontong erbij en die kip ernaast
Pandan rijst
Met tofuslierten, Ikan teri en tauge
Week Ikan teri (gedroogde ansjovis; uitspraak IEkan trIE) in heet water
Gebruik liefst grote (Chinese toko)
Pindaolie, gemberwortel en laos...
Ui, knof, rawit...
Groentebouillon erbij...
Kook er de uitgelekte ikan in, uit de pan
Kook er de rijst in
Kook er de tofuslierten (Shirataki maar dan van tofu) in
Zie hier
Tauge erbij en de ikan
Rijstpasta
Met ei, tomaat en kerriesaus
Nepal
Kook eieren hard, pel en snij in schijven
Ghee, ui, knof, groene peper...
Bengaalse curry, gedroogde kokos, kokosboter, limoensap, zout...
Maak wat dunner met bouillon maar laat daarna weer dikken
Vet een ovenschotel in en leg er schijven goed rijpe tomaat is
Sprenkel er wat pindaolie over
Schijven ei op de tomaat
Curry erop
Oven
Kook Vietnamese rijstpasta
Sushi rijst
Kip Katsu, groene sla
Japan
Ik heb geen Kip katsu from scratch gemaakt, maar ik heb Tonkatsu saus gebruikt
Rijstkafolie, ui, geplette knof, Nanami togarashi (Japans rode peper mengsel)...
Khorma curry pasta (jaja, alweer, Japans of niet)...
Tomatenpuree, Genmai su (rijstazijn van bruine rijst), Japanse sojasaus, wat honing, wit maismeel...
Heet water, aan de kook, vijf minuten, inkoken
Op smaak met pikante mosterd en Tonkatsu
Sushi rijst maken
Kip ei panko
Op alufolie naast mekaar in een heel hete oven
Foto hieronder: voor het de oven in gaat
Met de sla is het compleet
Hahahahahaha!
Zoek op kim jong un fart
Een hele subcultuur!