zondag 15 oktober 2017

Rijst!




Basmati rijst

Met speklap en groene paprika

Szechuan

"Twee maal gekookt vlees"


Bouillon trekken van varkensvlees (of gebruik een Thais varkensvleesblokje)(liefst van Knorr, hahahahaha!) met ui, knof, bosui, gemberwortel, Szechuanpeper, gedroogde rode Szechuan peper (deze à la Spaanse peper dus), en rijstwijn (liefst Kwantung Mijio)

Koel

Speklappen erin en langzaam aan de kook

Mooi zacht: eruit en koelen


Vlees kleinsnijden en wokken met pindaolie
Uit de pan

Gebruik de bouillon (ongezeefd) om rijst in te koken

Groene paprikastukjes wokken
Uit de pan en door de rijst

Op wat lager vuur Douban jiang (ook wel Toban jiang; tuinbonensambal zeg maar) erin bakken

Vlees erbij en wat afgespoelde gefermenteerde zwarte boontjes, zoete bonenpasta, Chinese rietsuiker (dat is dus écht wat anders dan de onze), Light soy en weer van die rijstwijn

Wat inkoken met wat bosui...




Lontong

Met kipdijen en stoofpeer en Khorma curry


Maak flink kippenbouillon

Maak Khorma pasta, zie een prima recept hier (alle links hier in een nieuw venster)
(Of koop die van Patak)

Kook lontong lang en langzaam in kippenbouillon
Uit de pan, koelen, blokjes

Pindaolie, gemberwortel...
Ui, knof, gekneusd korianderzaad...
Wat sambal oelek

Die pasta...
Kippenbouillon...

Kipdijen (zonder vel) erin koken...

Bak halve stoofperen op de snijkant in pindaolie
Gaar stoven met kippenbouillon...

Lontong erbij en die kip ernaast




Pandan rijst

Met tofuslierten, Ikan teri en tauge


Week Ikan teri (gedroogde ansjovis; uitspraak IEkan trIE) in heet water
Gebruik liefst grote (Chinese toko)

Pindaolie, gemberwortel en laos...
Ui, knof, rawit...

Groentebouillon erbij...

Kook er de uitgelekte ikan in, uit de pan

Kook er de rijst in

Kook er de tofuslierten (Shirataki maar dan van tofu) in
Zie hier

Tauge erbij en de ikan




Rijstpasta

Met ei, tomaat en kerriesaus

Nepal


Kook eieren hard, pel en snij in schijven

Ghee, ui, knof, groene peper...

Bengaalse curry, gedroogde kokos, kokosboter, limoensap, zout...

Maak wat dunner met bouillon maar laat daarna weer dikken

Vet een ovenschotel in en leg er schijven goed rijpe tomaat is
Sprenkel er wat pindaolie over

Schijven ei op de tomaat
Curry erop

Oven

Kook Vietnamese rijstpasta




Sushi rijst

Kip Katsu, groene sla

Japan


Ik heb geen Kip katsu from scratch gemaakt, maar ik heb Tonkatsu saus gebruikt

Rijstkafolie, ui, geplette knof, Nanami togarashi (Japans rode peper mengsel)...

Khorma curry pasta (jaja, alweer, Japans of niet)...

Tomatenpuree, Genmai su (rijstazijn van bruine rijst), Japanse sojasaus, wat honing, wit maismeel...

Heet water, aan de kook, vijf minuten, inkoken

Op smaak met pikante mosterd en Tonkatsu

Sushi rijst maken

Kip ei panko
Op alufolie naast mekaar in een heel hete oven
Foto hieronder: voor het de oven in gaat

Met de sla is het compleet






Hahahahahaha!

Zoek op kim jong un fart

Een hele subcultuur!