Borstlap
Om met Chu hou klaar te maken
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
"Ik vond er niks aan"
Tsja, je kan koken of je kan niet koken...
"Ik vond er niks aan"
Tsja, je kan koken of je kan niet koken...
Planning dus
Geen gelul
Aan de slag!
Morgen heb ik nog even het staartje van de laatste planning
Risotto milanese (hopelijk vind ik mijn saffraan terug)
Met tomatensaus met gedroogde tomaat en zwarte olijven
Ik ga er ook Arancini van maken, ook wel Suppli al telefono
Zie hier
Loek doet dat ook
Cantharellen, AH
Vreemd genoeg hebben ze bakjes met grote en bakjes met kleine door elkaar
Maar goed...
Woensdag
Waddenmosselen
Want die heb ik nog nooit gegeten
Die verkopen ze in de winkels van de inkooporganisatie Superunie, zie hier
Ik ga ze met fors bleekselderij maken (na er eerst enkele puur geproefd te hebben natuurlijk)
En erbij dat nieuwe product van Aviko, die dunne friet, die officieel trouwens Pommes alumettes heet, lucifer-aardappelen
Op de markt bij mij om de hoek
Die blikken, dat is confit
Donderdag
Oven-omelet
Een Witrussisch recept
Je klopt ei met bloem, dan melk erdoor, en dan in een ovenschotel
Ik ben benieuwd
Ik maak er een tomatensaus bij op basis van Chinese witte wijn (druivenwijn) en met groene olijven
En knoedels half mais half tarwe, met wat ganzenvet erdoor
Dat lijkt me wel bij Witrussisch passen
Ossenhaas, flageolets, paprika
Vrijdag
Tahoe balletjes
Dat is een recept uit Het Chinese Kookboek
Uitgave AH, 1988
Een werkelijk uitstekend boekje
Uhh, niks vegatorisch; er zit wat vis en vet spek door
Dat prak je door de tahoe en daar draai je balletjes van, die je stoomt
Je serveert het met gedroogde geweekte gebakken paddo's en met paksoy (wok)
Dit is een stuk rijstvel voor loempia's
Dat kan je dus ook gewoon zó frituren
Net kroepoek
Lekker!
Zaterdag
Pens à la mode de Caen
Met kalfspoot
Heerlijk!
Cider, Calvados...
De groente is traditioneel wortel
En je eet het met gekookte aardappel
Burp!
Roerei met spinazie
Uiensaus
Zondag
Aardappel met kaas uit de oven
Met Gorgonzola en Emmentaler
Bels
Met room ook nog
Gekookte aardappelschijfjes in een ingevette ovenschotel
Geraspte Emmentaler, p/z, room, Emmentaler, gebrokkelde Gorgonzola
Ik eet het met kort gestoofde puntpaprika
Spagheti carbonara met paddo's
Een klassieker
Maandag
Gemarineerde kipfilet
Kipfilet is altijd minder van smaak dan ander kipvlees
Of droger als het aan de hele kip zit
Ik ga eens experimenteren met twee ideeën
Allemaal al gedaan door iedereen natuurlijk, maar niet door mij (dacht ik), en dat is natuurlijk essentieel
Maandag: opengesneden kipfilet marineren
Later: kipfilet vullen
Ik ga het "Chinees" marineren
Soy, gembersiroop, limoensap, rijstwijn, pepertje
Met sperzie en mie
En met een saus van de marinade
Stoofkippenbout opbakken
Ach ach ach wat kan ik toch enorm lekker koken
En al helemaal vergeleken met die sneue culinaire pipo's uit de krant...
O ja!
Al die kokende mens-apen met 'n vieze hipsterbaard en één getatoeëerde arm
Allemaal mekaar nadoen, en allemaal tatoo zo van Kijk mij eens
Ook allemaal van die sneue lullen
Koken kunnen we niet, dus dan maar hipsterbaarden en tatoos
Hebben we tenminste nog iets...
Ik bedoel: kijk liever naar mij
Ik heb de Thora op m'n lul laten tatoeëeren
(Vergrootglas meenemen)