Vandaag weer inkopen
Eindelijk
Grenadilla
Soort passievrucht
Erg lekker
Op 8 juli verscheen er in de Volkskrant een terugblik op 100 afleveringen Beter/Eten
Alles geschreven door ene Sahadat (rijmt op patat)
Hollandser kan het Godverdomme niet
100 afleveringen, en Godnondeju niet een enkel woord over lekker...
Nou ja, u weet het, die Volkskrant, en anders luistert u maar even naar de steenpuist van Huisgenoot P hier (alle links hier in een nieuw venster)
Acht complete bladzijden (magazine formaat, dat wel) over dat gelul en gehyp op internet over gezond en zo, Die Superfood Kroeskut, wetenschappers ertegenover, wat al niet, maar ja: acht bladzijden waar in feite helemaal niks in staat...
Het is enkel brokkel brokkel kwekkel kwekkel
Geen enkele lijn te bekennen in die woordenbrij
Die zouden ze die Sahadat (rijmt op patat) eens in d'r reet moeten steken
Behalve als ze dat fijn vindt natuurlijk
Maar goed
Op 12 juli brak de hel los
Twee en een halve complete krantenpagina Sahadat (rijmt op patat) over food, twee van Van der Velden, en als kroonjuweel drie volle pagina's diarree van Smac
Smac's artikel heette "Voortplanten maar"
Doe normaal als je met een rollator loopt, ja!
Sahadat (rijmt op patat) eerst maar even
"Bent u zo iemand die altijd wel zin heeft om wat te eten of kampt u met een onophoudelijke snaaizucht?"
Hoezo "of"?
Volgt een ellenlang verhaal op basis van wat een of andere professor zegt, weer een vormeloze brij woorden waarvan niks blijft hangen...
Ze zijn er weer!
Japanse mispels!
Japanse mispels!
Die vlekjes, dat maakt totaal niks uit ook niet als het erger is
Een ding maakt wel uit
Je snijdt het steeluiteinde eraf, en dan moet je heel makkelijk de schil eraf kunnen trekken in reepjes
Zoniet: wegflikkeren
Van der Velden of Wegen nu
Twee (twee!) pagina's over of je een term als "vegetarisch gehakt" mag gebruiken"
Waar maak je je Godverdomme druk over...
"Mensen willen minder vlees, minder zuivel en minder koolhydraten. Groente is zelden hipper geweest."
Ja, op de redactie van de Volkskrant misschien, en in de wishful thinking optiek van hun redacteuren
"want flexitariërs willen iets eten dat zo dicht mogelijk tegen het vleesproduct aan zit"
Wat betekent dat, "zo dicht mogelijk tegen het vleesproduct aan"?
En trouwens alleen dat woord flexitariër al...
Wie dat gebruikt is een apelul
Je eet vlees of kip of vis of kaas of ei of tofu, en je eet het ene wel en het andere niet of gewoon alles
De handel "gebruikt termen als Tonyn en Gehackt"
Ken je nagaan wat voor volk dat eet...
Doet me denken aan dat vagoteriërs als niemand anders méér geprepareerde maaltijden eten ipv zelf koken, zie het aanbod in de Gezonde Winkels
"We willen met zijn allen minder dierlijke producten eten"
Oehoe! Ik ben jouw we niet, ja, lul! Ik eet in zes dagen vlees, gevogelte, vis, ei, kaas en tofu
Dat was trouwens de directeur van de Vegetarische Slager
Die is getrouwd met die raaskal van de Partij voor de Dieren
"Het oorspronkelijke plan van God met de wereld lag heel ver weg van de dood, de reden ook waarom Adam en Eva vegetariër waren."
God samme krabbe...
Dezelfde tiepe: "Dus gaan we in de toekomst zien dat gehakt een mengsel van plantaardig en dierlijk wordt"
Kwaak! Kwaak!
Worden er een paar tiepes geïnterviewd, met foto, waarvan je denkt "Dat ik die maar nooit in het donker tegenkom"
"Ik eet alleen af en toe vlees van dieren die een goed leven hebben gehad"
Goh, zeker in die fokkerij wezen kijken...
"Dankzij dit drankje hoef ik geen afscheiding uit de melkklieren van een koe te drinken", de ontzagwekkende doos
Lamsnier!
Heerlijk!
Voor Ragoût Marianne Thieme!
Maar goed
De apotheose
Smacceman!
"De Vegetarische Slager bracht de supermarkt al vleesloze saté"
Ik zou zeggen: lul er enkel over als je het ook hebt geproefd
En die vleesloze slager, hokkend met het allergrootste warhoofd in de Tweede Kamer, die maakt "plantaardige biefstuk die beter smaakt dan het origineel"
Hoe durf je Godverdomme zoiets te schrijven zonder het te hebben geproefd
Ik weet wel dat het allemaal nog hersenschimmen zijn, maar schrijf dat dan
En nog wat
Bestaat er één weldenkend mens die gelooft dat biefstuk uit de machine kan tippen aan een scala van vlees wat van dit of dat ras komt, van een zo oud of zo jong dier, van een dier wat zus of zo heeft gegraasd, en dat allemaal nog afgezien van een konijn, een kalkoen, een varken, een lam...
Laat je nakijken Smac, en laat meteen je rollator oliën
Ha! Eindelijk in deze enorme paginareeks iets over smaak!
" De rosbief van sojaconentraat en tarwegluten smaakt naar niks"
God Gristus...
Ha! Niet alleen zit die idioot in de Tweede Kamer om het bedrijf van die man te promoten, ook de oprichter van dat bedrijf, "marketingstrateeg Koffeman", zit in de politiek, in de Eerste Kamer
Dus u weet het nu: producten van de Vegetarische Slager zijn stiekem achterbaks politiek in de markt gezet
(Nadat hij "zijn knalrode Tesla heeft geparkeerd":) "Wie vleeseters wil verleiden moet ze iets aanbieden wat minstens zo goed smaakt"
Op de eerste plaats is dat gekwaak; wat minstens zo goed smaakt als wat?
Op de tweede plaats, eigenlijk op de eerste: dat is niet het grootste probleem, dat is de beet. En de Vegetarische Slager is al jaren bezig om dat met lupine te verbeteren, en dat lukt alsmaar niet
Geen geld daarin steken!!
Ze zijn "gestuit op een manier om plantaardige eiwitten te textureren"
Dat bestaat al 50 jaar ja
TVP heet dat
De Vegetarische Slager is actief in "15 landen met een jaaromzet van 12 miljoen euro"
Minder dan een miljoen per land, wat betekent dat nou?
Zouden ze die Smac omgekocht hebben?
Veel gelul verder
Dat er nog geen goede vegetarische rookworst is (klets)
"vleeseters die het verschil niet proeven" (die hebben een dubbel kunstgebit net als Smac, Huivers en Kleynescheet)
Kortom
Vleesvervangers zijn ideaal
Als je niet kan koken...
Ik hou helemaal niet van mosterd-met
Ex dragon dan
Maar die van Fallot zijn prachtig
Cassis, groene peper...
Vond nu ook kruidkoek
Net als cassis typisch Dyon
Een coup een jaar geleden in Turkije?
Erdogan heeft drie lullen, geloof je dat ook?
De middelste is trouwens zo lang dat ie 'm in zijn eigen reet kan steken
Echt waar!