maandag 10 juli 2017

Pasta!




Er is wel wat fout gegaan met de plaatjes, maar goed


Spaghetti carbonara

Met guanciale en paddo's

Een beroemd gerecht sinds ik het uitvond


Iets olijfolie en plakjes guanciale erin heel langzaam laten uitbakken

De plakjes wat kleinsnijden
Sjalot, knof en paddostelen erbij...
Grofgemalen zwarte peper...

Pasta koken
Afgieten en iets kookwater bewaren
De pasta met iets olijfolie erdoor gehusseld (gebruik goed fruitige!) terug in de pan

Ondertussen stukjes paddohoeden met de sjalot etc meebakken

Ei + extra eigeel kloppen met Pecorino romano
Door de pasta
Iets kookwater?
Nog wat peper?

De pasta warmen met de sjalot etc.

Serveer met Parmezaan




Tagliatelle

Met merguez, rode paprika en paprikapuree

Foto's kwijt


Olijfolie, bak de merguez, uit de pan

Bak de paprika heel kort, uit de pan

Olijfolie, zoete ui, knof...
Pikante Turkse paprikapuree...
Witte wijn, Green za-atar, op zout met Viandox of zo...


Kook de pasta, uit de pan, wat olijfolie

Worst in stukjes bij de saus...
Paprika idem...

Met de pasta serveren



(Foto hoort bij hieronder)


Radiatori

Met harde geitenkaas en groene aspergepunten

Die radiatori is toch echt klassieke pasta, want het staat in Pastario ovvero Atlante delle Paste Alimentari Italiane


Olijfolie, ui, knof, gedroogde rode pepertjes...

Steeldeel groene aspergepunten kort meebakken
Ff later de punten ook

Groene kruiden, witte wijn, kort sudderen
Uit de pan

Kook de pasta

Ingevette ovenschotel
Pasta, asperges, kaas erover raspen, oven



(Kleurverschil: iets langer meegebakken steeldelen)


Verse penne

Met peterseliesaus en tonijn

Foto kwijt


Met macaroni was dat een klassiek DDR feestgerecht
Tonijn in blik was niet goedkoop, en peterselie was een van de "groenten" die je altijd wel kon vinden

Ik had trouwens twee blikken tonijn, en een was "met olijfolie" en de andere "met een vleugje olijfolie (uitlekken niet nodig)"
Die laatste was stukken minder lekker


Tonijn uitlekken, olie opvangen

Die olie met eventueel wat extra olijfolie, ui, knof...
Fors grof gehakte platte peterselie zonder dikke stelen...
Bloem... Het moet geen al te dikke saus worden
Melk, witte wijn...
Oxo of zo, tijm, rozemarijn, grof gemalen witte peper...

Kook de pasta

Tonijn in de saus warmen



(Hoort bij hieronder)


Turkse kralenpasta

Met eieren uit de oven, Gruyère en paprika

Zwitsersche Eieren
Uit 100 Kaasgerechten (Wittop Koning, 1924)
Uitstekend boekje!


Pasta koken en afgieten

Olijfolie, ui, knof, grove witte peper...
Paprika...
Witte wijn, Oxo of zo en wat Worcestershire...
Pasta erbij

Goed beboterde ovenschotel
Grof geraspte Gruyère
Eieren erover breken (niet kloppen!)
Room erover, p/z...
Weer kaas erover raspen
Oven

Met de pasta serveren





Phuckh!

Na 10 minuten al 32 bezoekers...