woensdag 26 juli 2017

Lambs rack



Dit is geen lambs rack, maar lees ff verder


Frenched rack

Zo heet het in de handel


Zie de volgende foto

Dat is een lambs rack, maar van Nieuw-Zeelands lam
Lambs rack van Nederlands lam is op dit moment niet meer mooi

Je kan je voorstellen dat, als je een lambs rack van formaat hierboven maakt, dat je dan veel meer vlees aan het bot hebt zitten dan hieronder




En nu lees je op internet veel dat je een lambs rack niet goed op de BBQ kunt klaarmaken

Kijk, de reden daarvan is (ze vertellen het allemaal wat primitiever, maar goed), de reden daarvan is dat als de buitenkant goed is, de binnenkant niet meer rosé is

Allemaal gelul natuurlijk, je kan koken of je kan niet koken

Kijk, zo'n spul als hierboven leg je met de vleeskant (die zie je hier) op de BBQ
Vrij snel draaien, vrij snel terugdraaien
Laten garen

Een koteletje afsnijden en je ziet wel hoe ver je bent

Wordt fantastisch mooi




Deze is er vrij kort op geweest

Foto hieronder: langer

En dan heb je een afweging te maken

Hierboven: super-de-super mals
(Kerntemperatuur was desondanks mooi boven de 55°!)

Hieronder: iets langer erop = meer smaak, want de buitenkant (waar niks op was aangebracht) heeft dan meer smaak gekregen




Tsja...

En wat moet je nu doen als je zo'n Nederlands rack hebt wat "niet op de BBQ kan worden klaargemaakt"?

Simpel, en je kan koken of je kan niet koken (kwaken kunnen ze daarentegen altijd enorm goed)

Je snijdt het vlees van het bot met een fileermesje, maar niet helemaal
Dus je snijdt een lange vleesrol bijna los van rib tot rib (of een kortere; met "dikke" racks werk je meestal met drie ribben)
Die klap je terug en met die kant naar beneden leg je het op de BBQ

Mooi korstje: omdraaien (zonder het vlees open te klappen)

Mooi korstje: terugdraaien zonder open te klappen

Iets gegaard? Draaien, openklappen en weer draaien
Dus met de losgesneden vleeskant naar beneden

Niet te lang meer!




O ja, daar ging het vanavond ook nog over
Afgezien dan van soorten snorkels, de toegangsprijs van Legoland en wijn van AH

Dat je lamsvlees bij Aldi koopt en dat dat prima is
(We hadden ook van die dubbele koteletten van Aldi, en daarvan was de smaak uitstekend vooral ook omdat het vet zo lekker was)

En dat het van de Keurslager zo'n zooi is (eerste foto hier)

Allemaal bloed eruit, maw: slecht gevroren (waarschijnlijk door de winkel slecht hervroren)
Weinig smaak
Maar ja, de Sleurslager...



We hadden ook nog een salami proeverij
Maar daarover een andere keer!


En o ja!

Die Weber en peperdure Eggs flauwekul: dat is voor mensen die niet kunnen koken
Het soort volk wat denkt dat ze ineens enorm goed kunnen koken als ze een fornuis van € 7.000,- aanschaffen

Huivers, Vreugdeloos, dat soort culinaire putjesscheppers...