Pommes
Eerste aflevering zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Pommes Parmentier
Zie boven
Simpel
Blokjes aardappel, gebakken in boter (eventueel samen met vlees)
Geserveerd met peterselie er over
Pommes au parmesan
Aardappelpuree, gemengd met eigeel en Parmezaan
Op de bakplaat gespoten
Bestreken met geklopt ei, gebakken
Pommes à la paysanne
Aardappelschijven gestoofd in boter met vleesnat
Halverwege het stoven gaat er zuring bij, knof en kervel
Pommes persillés
Zie boven
Gekookte nieuwe aardappels, overgoten met gesmolten boter en gehakte peterselie
Pommes Pont Neuf
Zie boven
Dikke frieten
7 bij 1 Cm.
Werden op de Pont Neuf in Parijs verkocht
Pommes à la provençale
Aardappelen, gebakken met knof
Pommes Quelin
Zie boven
Als Pommes persillées, maar stukken aardappel
Pommes rissolées
Zie onder
Als Pommes Parmentier, maar bruiner gebakken en langwerpig gesneden
Pommes en robe de champs
Ook wel en robe de chambre
Ongeschild, in aluminiumfolie in de oven bereid
Pommes Robert
Als Pommes Macaire (oven, pulp, kruiden en boter, bakken als koeken) maar met ook bieslook en eieren erdoor
Pommes rosette
Zie boven
Als Pommes duchesse, maar breder en minder hoog gespoten
Pommes Roseval
Zie onder
In de schil gekookt, in een visfond met rozemarijn, knof en uien
Volgende aflevering zie hier