Inkopen weer, de foto's van vandaag
Fiocco di cinghiale
De noot uit de ham van wild zwijn
Al pepe, in de peper gerold
Puglia
Puglia
Oeioeioei wat lekker allemaal...
Spul wat die NRC en VK kwakers nooit tusen de kiezen zullen krijgen...
(Gelukkig maar! Geen paarlen voor de zwijnen!)
(Laat die maar die sustainable knollen vreten woehahahahaha!)
(Laat die maar die sustainable knollen vreten woehahahahaha!)
Elizabeth David
French Provincial Cooking (2)
Deel 1 zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Formaggio Alta Badia
Weinig kazen die zo lekker zijn, zo fantastisch uitgebalanceerd
(Zei H vandaag) (Volledig mee eens)
Zuid Tirol
Na lezing van wat er allemaal nog te melden was over mosselen en het boek French Provincial Cooking kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk allemaal al in andere Franse kookboeken aan de orde was geweest.
Maar restte wel The Left-overs.
Left-overs van mosselen: Mussel omelette.
Omelette aux Moules
(Dat geen we maken trouwens!)
Liefst kleine mosselen.
Marinière koken.
Uithalen.
Boter en olie...
Witte prei, knof...
Tomaatblokjes...
Vrij droog laten koken...
P/z...
Mosselen erbij, wat gezeefd kookvocht er van, veel peterselie...
Weer vrij droog laten koken en er een omelet mee vullen.
Pasta met wijn gemaakt...
Rest enkel nog Stock from mussels: L'œuf du pêcheur
Het ei van de visser, niet het ei van de zondaar.
Pocheer eieren in het mossel-kookvocht.
Geroosterd brood op de borden.
Gepocheerde eieren daarop.
Warme dikke room erover en meteen daarna vers geraspte Gruyère.
Drie minuten in een hete oven.
De kaas moet smelten zonder het eigeel te veel te koken.
God wat moet dat lekker zijn...
Veel lekkerder dan "Kreukelkoekjes met citroen en venkelzaad"...
Volgende aflecering zie hier.
Kijk!
Ik heb nou een metalen mouli-julienne en ook nog alle vier de schijven compleet!
Plus de schijfjes-schijf die er in zit, maar die gebruik ik niet, dat gaat veel mooier op de mandoline
Het lijkt wel een Mars-lander!