vrijdag 12 september 2014

Baharat


Die bouillabaisse-saus van jou, dat lijkt me erg lekker. Dat ga ik maken.

Ik heb de baharat gebruikt in een soort moussaka-schotel van lamsgehakt met aubergines en zo. Dat was heel goed. Ik bak die schijven aubergine trouwens niet in olie, want dan drijft de boel naderhand in het vet. Ik smeer ze in met een klein beetje olie en laat ze dan op de bakplaat (met bakpapier) in een hete oven bruinen. Dat is veel lekkerder.

Ken je deze site trouwens? Al oud, maar geweldige oude foto’s van eten, met snijdend commentaar.
 

O, en ik heb gisteren rendang gemaakt zónder eerst het vlees aan te braden. En de boemboe gewoon meteen in de blender gemengd met de kokosmelk.
Sereh en ui en daoen peroet wel apart natuurlijk, en de ketoembar en koenjit en djinten ook. Maar de gember, lomboks, knoflook en laos gewoon, hup, in de blender met de klapper.

Het was heel snel klaar (behalve het stoven natuurlijk, dat duurt eindeloos) en precies even lekker als anders.