zondag 12 februari 2012

Vanalles maar even...


Die lange titels, trouwens, met al die zaken erin, die worden niet opgepikt door Blogspot, ik bedoel: ze worden afgekort in de HTML, dus onvindbaar deels voor zoekmachines.

Veel links vandaag want ik heb (hep) koppijn. Teveel gezopen...
Nou ja, ook leuk toch?! (die links dan dus)

gedroogde tofu

Eerst maar even gisteren.
Koya tofu, kelp (zeewier), bamboescheuten, bakbanaan.
Koya prepareren (zie gisteren).
Week gedroogde kelp drie minuten, afgieten, controleren op harde stukkies.
Pinda-olie, iets sesamolie, die -laatste- pikante ui van de Jumbo, knof, iets gemberwortel (was de bedoeling, maar had ik niet meer), wat lombok...
Midden pan vrijmaken en daar wat dunne plakjes trassi in krokant bakken. Prakken, mengen.
Bakbanaan-schijfjes frituren.
Koya bakken.
Bamboe bakken.
Redelijk wat heet water in de hoofd-pan, paddoblokje, Shaohsing rijstwijn...
Proef (ik bracht het met wat tamari op smaak), kleingesneden kelp erbij.
Bakbanaan erbij..., koya erbij..., bamboe erbij...

kelp-zeewier, koya tofu, bakbanaan

Zag Air Force One. Niet de documentaire maar de film.
Heel lang gezeur voordat het op gang komt (kompt).
Eindelijk een beetje vaart, direct uitmondend in onduidelijk gelul.
Veel gedoe, te erg gelul.

Thee nu.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
En hier.
En hier.
En hier.

Zo. Nou weer aan de wijn...

Franse kaas brin de paille

Brin de paille

Dickens nu. En Grimm en Zwolle. Uhh, wat Deventer met Dickens deed, dat doet Zwolle nu met Grimm. Als u het begrijpt.
Zie hier.
En hier.
En hier.

Franse kaas Brique de rose

Brique de rose

Allez, nog wat cultuur en dan gaan we nokken.
Titanic hier.
ArtRotterdam hier (hadden we die niet al gehad??).
Blij dat ik rij hier (wel actief, want daar hadden we niet erg lang geleden ook iets van).
Absalon hier.
Het dier in de kunst, in Elburg, van dat carillon van gisteren hier (klik op anuleren. woehahaha!).