zondag 21 augustus 2011

Goh, Zondag alweer...


Nou ja. Goh, we leven nog.
Maar of ik vandaag veel te vertellen hep...
Laten we maar simpelweg met recept beginnen.

(Uhh, zien jullie het subtiele verschil tussen de hoofdletter Z en de onderkast W?)

Lamsschouder, Grieks
Snij een lamsschouder in niet te kleine stukken en bak die in een braadpan rondom bruin in olijfolie.
Voeg gesnipperde ui toe, roer om en bestrooi met wat bloem.
Roer om, giet er een flinke scheut witte wijn bij (als je durft ook wat Retsina), roer om en doe er flink stukken goed rijpe tomaat bij.
Kruid met geplette knoflook, kruidnagel, peper, zout en wat honing.
Breng aan de kook en laat een uur zonder deksel op laag vuur staan, af en toe omroerend.
Voeg water toe indien nodig.
Serveer met pasta.



Maak vanavond gehakt in varkensnet. Zat in ene te denken "Vis in net!" Nooit van gehoord. Hoe kom ik er op? Goed artikel in Trouw (niet van die zwakke belleblazer dus) over Guerand zout. Vis in zoutkorst...

Twee links.
Glas hier (alle links hier in een nieuw venster) en hier.



Gisteren
Verse maïs, oven-tomaat, fenegriek-kaas. (Hoe kom je derop? Tsja...)
Maïskolven koken, afkoelen, afschrapen.



Tomaatstukken in de oven met die "rode olie" (steeds weer voor tomaat-in-de-oven + paprikapoeder gebruikte olijfolie). Olie afgieten en bewaren.
Olijfolie, sjalot, knof, iets rode lombok zonder pitjes...
Witte wijn, miso... Proef.
Maïs erdoor, over die tomaten, kaas erover raspen, ff in de oven...



Gewaagd, maar jammie!

Link. Alweer.
Crouwel hier. Kweenie...

Zag The Dear hunter. Beetje dom volk...
Zag Syriana. Onduidelijk gedoe, onduidelijke meid, beetje die Somalië shit. Ingewikkeld, langzaam, geneuzel.

L. Dank voor de bijdragen! Verwerking komt ("kompt")! Heb ff weinig tijd want 'n cursus moet af vóór eind maand.



Dit eet ik elke avond, met bittere chocolade. Ja, niet zo'n berg natuurlijk, maar meer een selectie, zeg maar...