woensdag 10 augustus 2011

Je moet je gartje aan de Geere heven!


Huhh? Nou, dat is gewoon Bevelands. Je moet je hartje aan de Heere geven! Dat zei een een refo tegen Annie M.G. op de zondagschool.

Huhh? Ja, ik lees momenteel Alles wat ik nog weet.

Bevelands bierazijn komt er ook in voor. Nooit van gehoord. Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).



Recept
Lamsbout, Périgord
Neem een lamsbout van ongeveer 2,5 kilo, het bot er zo kort mogelijk afgehakt.
Leg een kwartier in kokend water, laat het vocht eraf lekken en dep goed droog.
Braad de lamsbout snel goudbruin in reuzel, in een braadslee (die dus ook op het vuur mag staan).
Pel ondertussen 50 (vijftig, inderdaad) knoflooktenen en leg die in de braadslee.
Flambeer de bout met een glas eau de vie naar keuze en roer de aanbaksels los met een glas zoete witte wijn, liefst Monbazillac.
Zout en peper de bout en zet een uur of vijf in een matig warme oven (120 graden of zo), regelmatig draaiend en bedruipend.
Serveer met flageolets (hoort met witte bonen, het braadvocht en de knoflook.

Ik denk dat die witte bonen van dat Périgord recept wel die kleine coco blancs zullen zijn:



Rechts nog net rode coco te zien.
En om deze phaseologie te besluiten: haricots lingots zijn de ons bekende witte bonen, en soissons de grote ronde, die je ook in Griekenland ziet.

Ik weet nou hoe ik die Initialen snel kan plaatsen, maar ook nog de regelafstand aanpassen tussen regel 1 en 2, daar begin ik niet aan, dan moet ik het helemaal door InDesign of Illustrator halen of zoiets...

Schitterend Dylan nummer, Visions of Johanna, optreden Royal Albert Hall hier.



The Enforcer. Ongecompliceerd Dirty Harrie amusement. Maar het "wiebelt" wat. Begint vagig, dan in ene overdreven heftig, dan matig (veel lange scènes waarin geen Eastwood), nou ja, het kwam toch goed.

Het nieuwe zeilen, voor vissersboten dan, hier. Nederlandse ontwikkeling trouwens.

Las een lang verhaal over de Beaujolais. En beloofde toen een uitgebreide post erover hier. Welnu. Dat het vandaag afkomt, dat zeg ik niet.
Eerst maar de wijn, hier.



Huhh, die wijn dat is natuurlijk heel wat meer dan alleen de nouveau.

Links
Het wijndorp hier. Vervelende Flash presentatie trouwens.
Beaujolais olie hier (ff in bewerking).
Château de Bagnols hier.
Les Maritonnes hier.
Gougères hier.
Salade beaujolais (beaujolaisE, ja?!) hier. Je moet wel op salade + beaujolaise + recipe zoeken om Engelse recepten te krijgen. Want ja, die Nederlandse dat is "Salade beaujolaise met tauge". Uhh, met tauge ipv spekjes dus! Yaghh! Het valt me trouwens enorm mee dat ze wel weten dat het beaujolaise is en niet Beaujolaise.



Oingt hier.
Charnay hier.
Ternand hier.
Pommiers hier.
Jarnioux hier.
Lacenas hier.

Ik denk dat ik toch maar terug moet naar blauwe initialen en daarnaast zwart vet, geen ook-nog-blauw. Of, ja, misschien donkergrijs vet?!
Maar ja, hoeveel kleuren hep je dan? Zwarte tekst, blauwe initialen, zus-onbezochte links, zus-bezochte links én de accentkleur ("eye catcher")...

(Wordt vervolgd)(Huhh? Lazerop!)