zaterdag 13 augustus 2011

Valse triste


Die hoorde ik net op Radio Clasique. En toen vroeg ik me in ene af of mijn informatie over de "achtergrond" klopte. Nou ja, enigszins klopte het. Mijn informatie was een echt bal, en dat ze danste met iemand waarvan ze in ene bedacht dat die dood was, en waardoor ze wist dat ze zelf dood was. Te romantisch dus. Zie voor de waarheid hier (alle links hier in een nieuw venster).
En zie, uhh, luister hier.



Dat hierboven was nog markt, gisteren.
Kweenie. Groen maar toch overrijp. Niet vies maar perfect: verre van dat.

Vanavond eindelijk eens dat pak Aka Miso open gemaakt. Heerlijk! Komende dagen Miso-soepjes!



Zoete tomaat. We zullen -morgen- zien, zei de blinde.

Recept
Lamskoteletten in bladerdeeg
Ontdooi plakjes bladerdeeg.
Bak lamskoteletten snel in boter op hoog vuur bruin.
Haal ze uit de pan, dep ze droog en zout en peper ze.
Pak ze in, in bladerdeeg en druk de natgemaakte randen goed vast.
Bak ze in een hete oven bruin.
Serveer met knoflook-anijssaus.

Knoflook-anijssaus
Flink knoflook-tenen in water en met anijszaad zachtkoken.
Afgieten en pureren.
Op smaak brengen met peper en zout.
Zo te gebruiken als vulling; met wat room erbij wordt het saus.



Kocht vandaag Cousteron. Geen idee, nooit eerder van gehoord. Hier.