zondag 7 augustus 2011

Vanallus


Dit hier (alle links hier in een nieuw venster) is de link naar Radio Classique. Je kan er ook een app downloaden. Uhh, niet dat ik app's download hoor.
En nogmaals: de site verkleint je browservenster. Ik los dat op door Firefox te starten, iets te openen, Firefox opnieuw opstarten, Radio Classique te verbinden en zo dus twee FF vensters te hebben. Doe het desnoods andersom.

O, en trouwens! Die Nederlandse mongolenreclame's hoef ik ook niet meer te horen sinds ik Frankrijk luister! Ik dacht al, waar is me jeukende hoofdhuid, me vlekke in het aangezicht en me beslage tong gebleven...



Gisteren.
Paddo's, koya tofu, bakbanaan.
Eerst paddo's weken, zie hierboven. Gedroogde Chinese, gedroogde shiitake, koeping tikoes. Die koeping in vrij kleine stukjes want het zwelt enorm. En van die Chinese, hoe heten ze ook weer, de steel niet gebruiken.
Gedroogde tofu nu, koya tofu. O, trouwens, dat is nog zoiets van het personeel van die groene winkels. "Waar vind ik gedroogde tofu?" "Hier hebben wij de tofu" (koeling). "Nee, gedróógde tofu". "Wat zegt u?" Enzovoorts nog drie keer.
Op het blog hier de normale bereidingswijze. Ik volgde een alternatieve. Lauw water er over en 20 minuten laten staan (af en toe draaien). Maar dat water moet wel lauw blijven; zet de pan dus op een klein pitje met een vlamverdeler. Daarna enorm goed uitknijpen.



Pindaolie, gemberwortel, rode ui, knof...
Verse paddomix erbij, iets kleingesneden.
Gevogeltefond en afgietvloeistof geweekte paddo's.
Laat inkoken en breng op smaak met Chinese tuinbonensambal (Sichuan soy bean sauce, om onduidelijke redenen; er moet "broad bean" in zitten) en met taotjo.
Bakbanaanschijfjes frituren etc.
Kleingesneden paddo's bij de bouillon, nou ja, saus, en blokjes koya.
Bij de eerste hap at ik wat umeboshi, bij de tweede wat gari.

Hieronder de foto van die daoen / daun pandan van laatst, die verkeerd terecht gekomen was. Bedacht dat ik er gisteren wat van had moeten gebruiken...



(Als het in ene ophoudt hier: ik heb vanavond al twee keer storing gehad op Blogspot.)

At vanavond oa. een restje van die koya van gisteren, maar met die Udon ipv die bakbanaan. Goh, lekker. En op het pakje staat "12 minuten koken". Gelul.

Zag gisteren The Matrix. Wat een supershit...

Las enkele dagen geleden in Trouw over een Chinese vrouw, in Nederland gedwongen in de prostitutie, haar dochtertje in China werd slecht behandeld (huilen aan de telefoon), maar goed, ze kon dat dochtertje in Nederland krijgen als ze een nier afstond. Wat gebeurd is...

Onder het gezag van Rutte, Wilders en hoe heet die aangebrande zak ook weer kan dat hier blijkbaar, en ook nog ongestraft...

Hebben andere kranten daarover ook bericht?



(Wordt vervolgd)(As u begrijpt wat ik bedoel!)

Maar goed. Nou ff iets heel anders, maar wel katholiek (gelukkig!), dat wel. Nee, geen paters die aan je pik zitten (zoals ik heb meegemaakt), maar Koepelkerken. Dat had ik al heel lang geleden beloofd en het is een Godswonder dat ik de notities nog heb.
Heb die verzameld naar aanleiding van een artikel in een of andere krant.



Koepelkerk Hoorn.

Toen die vuile Protestanten het nog voor het zeggen hadden verboden ze katholieken om kerken met torens te bouwen. En naar het ministerie wat daarover ging, Waterstaat, heten die kerken ook wel Waterstaatkerken, hoewel dat ook toren- én koepelloze kerken kunnen zijn. Zie Smilde hieronder.



Zie ook hier.

De Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingskerk in Helmond (waar ik kerkte zolang het moest, maar waar ik lang naar de wandschilderingen van Eyck kon kijken) is er oorspronkelijk ook een. Die toren, stijl toren Noorderstation Brussel-vaag art deco , is van later datum.



En kijk eens hier. Zeer onnederlands.
Daar in Oudenbosch zaten de zouaven! En neefjes van mij op internaat!
Hier.
Ook door Bomans opgemerkt: Hoe katholieker het gewest, hoe minder zouaven het leverde. Limburg: totaal: één. En die is ook nog geschorst. Die rende bezopen, naakt, op handen en voeten door het Vaticaan met een sigaar in z'n reet, roepend Kiek joengs, ich bin 'n sjtoembout!

Nog een fraaie, met later toegevoegde dubbele pik: Heilig Landstichting, Groesbeek. Daar woont Van Agt, en heel gelukkig naar ik mag hopen. De enige CDA intellectueel in de Nederlandse politiek in de afgelopen decennia.



Nog een "koepelkerk":



Of wat dacht u van de synagoge van Enschede, griezelig mooi:



Nog zo'n slagschip met twee pikken, Uden:



En de Wilhelminakerk in Dordt:



En nu, tot slot, ken ik eindelijk gaan eten, de kerk van Ootmarsum!



Morgen iets leuks.

Eindelijk...