vrijdag 26 augustus 2011

Ja!!!!




Eekhoorntjesbrood!
Nou ja, fungh porcini, maar toch...
Eerst de steel in dunne schijfjes rauw door mooie sla (echte sla, geen iceberg!), aangemaakt met notenolie en -mij lijkt- abrikozenazijn, ume su.
Daarna de hoed in een omelet (geen Nederlandse kapotgeslagen steen-op-maag omelet natuurlijk, maar een echte) met wat zwarte truffelolie. Woehahahahaha!!!!!
Ik houd u op de hoogte!¬]]]
Ding kostte 4 Eu trouwens...

Maar goed, was in stad dus.



Kouseband

Planning
Gisteren kwam er een tiepe minder, dus er bleef wat over. En de foto's en bespreking komen later, als ik het her-maak, want gisteren vergat ik de foto's, behalve van de paddo's.
Vanavond (laat terug uit Stad) een blik ravioli (eerst ui, knof en lombok bakken natuurlijk) met de overgebleven haricots erin. (Dat die over waren, dat legde ik al omstandig uit eerder. Wel opletten, ja?!)
Morgen die longhaas met twee overgebleven ovenaardappelen en, jawel!, kouseband.
Overmorgen Tuinbonen, belegen Franse? schapenkaas (zie onder), en overgebleven maïskolf van gisteren.
En als ik het allemaal overleef de dag daarna vraagtekenvis, pompoen en overgebleven paddomix (die al in room-Malaga saus zit...).



Dit is die iets bejaarde schapenkaas. Franstalig, dat moet, zie het etiket. Bels? Nederlands én Frans op het etiket. Lekker! Soort Pyreneeënkaas maar dan romiger.

OK. Beloofde doodsklaroenen gedicht (zie gisteren).

Insomnia

Denkend aan de dood kan ik niet slapen,
En niet slapend denk ik aan de dood,
En het leven vliet gelijk het vlood,
En elk zijn is tot niet-zijn geschapen.

Hoe onmachtig klinkt het schriel "te wapen",
Waar de levenswil ten strijd mee noodt,
Naast der doodsklaroenen schrille stoot,
Die de grijsaards oproept met de knapen.

Evenals een vrouw, die eens zich gaf,
Baren moet, of ze al dan niet wil baren,
Want het kind is groeiende in haar schoot,

Is elk wezen zwanger van de dood,
En het voorbestemde doel van 't paren
Is niet minder dan de wieg het graf.



Kocht ook Stilton. Lang geleden. Dat ik die kocht dan dus. Uhh, zo'n constructie heet "the fallacy of misplaced concreteness", ook wel (Kousbroek) "the fallacy of concreteness". "Ik kreeg van Henk die bloemen. Wat zou daar achter zitten?" Kind gaat achter de bloemen kijken. Uhh, kind, of autist zoals ik...

O ja. Was weer bij die Surinaams Javaanse toko, waar ik opnieuw Nasi moksi meti extra had besteld. "Koud want ik moet het een eind meenemen, en ik kom vanaf 4 uur, maar dat kan ook 6 uur zijn". Alweer niet klaarstaand. "U had gezegd 4 uur". Doei forever als ik twee keer ergens voor lul kom.

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster) die bewakingscamerafilm van die inbraak, zie de kranten van vandaag, welke dus blijkbaar niet op internet geplaatst mag of mag gaan worden. Die eigenaar zegt "Het mag niet vanwege hún privacy. Hoe zit het dan met míjn privacy als ze bij mij inbreken?". Kijk, hier had de PVV eindelijk wat goeds kunnen doen. (Ik verwacht geen goeds van de PVV, maar je mag toch verwachten dat ze af en toe althans proberen te scoren in zaken waarover ze toch constant met overslaande stem staan te brullen...)

Nee, blijkbaar moet de politie gaan beoordelen of je wel of niet mag publiceren of zo (negen weken later krijg je bericht), of dat ze het zelf plaatsen (zes maanden later). En je moet er niet aan denken dat een team zoals bijvoorbeeld dat van mijn dorp ergens over, waar dan ook over, moet oordelen, als je ooit met ze hebt kennis gemaakt. Dat is de onnozelheid en de kokervisie in het kwadraat...



Recept
Gestoofd lamsvlees, Chilindrón [tsjieliendrÓn] de cordero, Navarra (zie hierboven, waarin ook tomaat, en hieronder zonder)
Hak een flink stuk lamsvlees met bot in niet te kleine stukken.
Bak in olijfolie wat ui en knoflook aan.
Doe het vlees erbij, braad rondom aan en laat het dan langzaam gaar worden met iets water erbij en een deksel op de pan.
Minder mals vlees kan op deze manier gaar worden door steeds als het water verkookt is weer wat toe te voegen.
Als het vlees zacht is gaat er klein gesneden rode paprika doorheen.
Zodra de paprika warm is het gerecht met peper en zout op smaak brengen. Wanneer alleen smakeloze kas-paprika te krijgen is gebruiken we wat meer en laten de helft met het vlees meestoven.
Prima gerecht ook voor wat ouder lam.



O ja. Was bij die groene winkel, en naai die rechtlijnigers altijd met vragen als ik wat ik zoek, nu bierazijn. Dan zeg ik "Hebt u macrodynamische bierazijn?"

Tsjee, die boerderij uit 1385 die afgebrand is... Hier.

O jee, daar is ie. Pim Lier.
Hier.
Vandaag in een verhaal in Trouw over een biografie van Prins Hendrik.
Lier woonde in Gemert en was advocaat, maar een van "kwaaie zaken" zoals dat heet. Ik kende hem omdat ie bij café Dikke Miet (Aarle-Rixtel) kwam. Waar ik weer kwam toen ik undercover voor de CRI werkte. Handel in valse honderdjes daar.
Maar goed. A] heb ik hem een keer ingeschakeld in een familiekwestie, en omdat het een advocaat in kwade zaken was, was na arriveren van zijn brief de zaak Pats! geregeld hahaha. B] Rond Kerst 1985 of zo heeft ie z'n doodzieke vrouw vermoord, "uit medelijden". Dagen op de vlucht, zich aangegeven, enkele jaren in de bak, veel juridische advies aan medegevangenen. Uit de bak, een keer nog gezien bij Dikke Miet en toen was ie dood.



In dat café kwam ook Heintje van Vlisingen, ook een zeer speciaal tiepe. Hier.
Die heb ik daar ook in zijn nadagen mogen meemaken, rolstoel incluis. In tegenstelling tot Lier mét decorumverlies.



Ilja Gort avant la lettre