zondag 30 augustus 2009
29-08
Mooi! Had bij de C1000 twee dozen met drie liter wijn gekocht, niet lekker, breng een doos terug, kreeg ik zonder bonnetje twee dozen vergoed.
Zag er ook een voor mij nieuw soort weegschaal; keuze tussen fruit en groente etc. Geen gezoek.
Geertruidenberg
Verder niet echt iets te melden. Hard gewerkt aan het Bordeaux blog, inkopen voor morgen (mosselen met spekjes en calvados), vanavond die bonen die over waren, ben alleen, NRC gekocht.
Geertruidenberg, huis op de markt
Recept
Sateh van geitenvlees, sateh kambing
Geitenvlees bij de Marokkaanse slager.
Marineer en maak de sateh zoals beschreven bij Sateh van varkensvlees (zie onder).
Als het vlees goed dooraderd is dan is marineren niet nodig, alhoewel ik eigenlijk zou moeten schrijven: maak de sateh van gemarineerd mager geitenvlees of lamsvlees, of van ongemarineerd doorregen geitenvlees.
Serveer de sateh met ketjap manis met een scheutje ketjap asinerdoor en wat citroensap, en waarin een uurtje gesnipperde ui, gesnipperde knoflook, gebakken geprakte trassi (of koop al gebakken trassi, trassi goreng), wat geraspte goela djawa (alles bij de toko) en gesnipperde rode rawit (heel kleine spaanse pepertjes) getrokken hebben en wat je af en toe omroert.
Sateh van varkensvlees, sateh babi
Marineer blokjes varkensvlees (hamlap of blokjes karbonade-vlees) in ketjap manis, iets ketjap asin, citroensap, wat medium sherry, wat sambal, gesnipperde ui, geplette knoflook, gepofte geplette kemiri, geraspte goela djawa, ketoembar, djinten en djahe (alles bij de toko). Roer regelmatig om.
Steek het vlees aan stokjes, die enige tijd met een gewicht erop in water gelegen hebben.
Gril ze, regelmatig bestrijkend met de marinade.
Serveer met pindasaus.
Het kan ook zonder marineren, maar gemarineerd smaakt het veel beter.
Vishal Geertruidenberg
Wijntje aan de haven, net als gisteren. s'Morgens daar thee.
Publié par Maarten à 10:37:00