dinsdag 30 juni 2009

29-06


Weinig tijd vandaag ivm. ritje naar de kust.

Heb nu wijn uit de Herault. Zelfde combinatie als Bergerac, Cabernet Sauvignon en Merlot, maar meer nog zit er Carignan in en Grenache. Mooi van smaak, mooi rond.



Had het laatst over die Unesco World Heritage lijst waar de kade van Bordeaux op staat en waar het vanaf dreigt te raken ivm. de bouw van een enorme brug. Maar iets preciezer is de reden dat die brug enorme cruiseschepen kan doorlaten die dan voor die kade gaan liggen.
Overigens had Bordeaux al ruzie met die organisatie ivm. de sloop van de brug die er eerst lag, oudste draaibrug van Frankrijk.



Recept
Riviervis met zuring
Baars, barbeel, zeelt, snoekbaars en zelfs zalm gebruiken, maar geen forel.
Bak zuring zachtjes aan in boter en hak het daarna fijn met hardgekookt ei en sjalot.
Maak er een prakje van met room, broodkruim, zout en peper.
Vul de uitgehaalde en schoongemaakte vis met het mengsel en pak de vis in bardeerspek (dunne plakjes vet spek).
Leg de vis in een ingevette ovenschotel en strooi er paneermeel over.
Beleg de vis met wat klontjes boter en bak in de oven op 160 graden; reken met iets meer dan een half uur per kilo vis.
Bedruip af en toe met gesmolten boter, waardoorheen citroensap.