vrijdag 5 juni 2009

02-06


Waterloo ging als volgt verder. Charge Napoleon heuvel over en daarachter een erg diep liggende weg, ravijn bijna, modder en de ene maag ruiters op de andere; bleven maar komen.
Veel gevechten nog waarbij Wellington het zeer zwaar te verduren heeft. Maar uiteindelijk dus wint.Het boek (Les Misérables) begint “ergens” vervelend te worden. Derde keer dat die Jean op de vlucht moet, dit keer met Cosette (dat magere meisje van die affiche van Joop van Ellende).
Aardig, een schrijver die in een niet-autobiografisch boek over zichzelf schrijft. Als Jean in Parijs zit verontschuldigt de schrijver zich dat hij er al lang niet geweest is en dus niet goed weet hoe het er nu uitziet. Hugo zat in ballingschap op Guernsey.

Vergat van die wielerdag, erg warm, te melden dat van de vroege ochtend tot de late avond ambulances en helikopters op en neer vlogen vanwege de hartinfarcten. Een dode.Morgen naar Bordeaux. Sociale verzekering (wat en hoe extra te ontvangen nu de beslissing gevallen is); VVV: waar is die lepel van Dali die 12 jaar geleden op een kademuur stond; St. Seurin, die mis ik nog; beurs startende bedrijven; drie tentoonstellingen: schepen aan de kade, art deco schilder, slavenhandel (Bordeaux!); ziekenhuis, chirurg. Althans alles wat deze week moet, rest volgende week. Overmorgen terug met de trein, Blanquefort, oogarts.St. Seurin. Kom ik op terug PJ. Min of meer vrijstaande toren (is er later aan vast gebouwd; zie 2e foto), iets wat meer voorkomt.

Recept
Pruimen-broodtaart
Kook een kilo ontpitte pruimen met het rasp en het sap van een sinaasappel, kaneel, kruidnagel en 150 gram bruine suiker in een pan met een deksel erop tot de pruimen geprakt kunnen worden. En prak ze dan dus.
Beleg een diepe ovenschotel met beboterde sneden brood, pruimenspul, brood etc.
Bak 25 minuten op 160 graden.Vanavond 19.30 32 graden. Doe mij maar die haringsalade. Recht uit de koeling. Wat? Nee. O Gatão.