donderdag 7 augustus 2008

Verzoek


Hier (alle links in nieuw venster) staat iets over ijs van gedroogde pruimen "Recept graag". Bij deze.
Gebruik pruimen uit blik; die van AH, maar misschien ook andere supers, zijn prima; geen suiker, wel mooi zoet.
200 gram uitgelekte en ontpitte pruimen. Sap: opdrinken.
Mengen met sap van een halve citroen, 200 cc. room, 225 cc. volle melk, 1 eigeel.
Blender, koelen.
Etc.

Misschien kan hier ook meteen het recept van gedroogde pruimenjam (Holsteiner Pflaumenmuss; "Dunkel und Würzig!") meekomen:
Doe ontpitte gedroogde pruimen in ruim kokend water met ietsje zout, wacht tot het water weer kookt en zet dan het vuur uit.
Laat afkoelen en laat enkele uren staan.
Giet de pruimen af, bewaar het vocht, stamp de pruimen tot moes, meng met flink suiker, doe er flink kruidnagel bij, wat peper, ietsje zout en ietsje foelie.
Kook er jam van, met zoveel van het weekwater als nodig is.



Een van deze.

Verder geen tijd vanavond...