woensdag 20 augustus 2008
Statistiek en recepten
Bezoekers afgelopen maand
Nederland
Fries recept. Eindelijk.
Polderkoek
Schaft-gerecht; wordt koud gegeten. Veelal door schippers en vissers
Maak pannekoekbeslag, maar gebruik een mengsel van melk en zwarte koffie.
Maak er spekpannekoeken van (spek uitbakken en voorzichtig het deeg erop gieten zodat de spekjes niet naar een kant drijven) en serveer ze met stroop.
België
Zoals te verwachten is dit een Vlaams bedrijf.
Recept
In bier gestoofd konijn
Bak stukjes konijn rondom bruin in boter, en voeg halverwege ui en knoflook toe.
Voeg op laag vuur Leffe of Grimbergen toe, laat aan de kook komen en laat op laag vuur en met een deksel op de pan garen.
Kook zonder deksel de vloeistof in en proef op zout en peper.
Engeland
Figet pie noord Engeland
Maak een pie gevuld met om en om laagjes appel, ui en aardappelen, alles geraspt (de aardappel ook rauw).
Laat lang bakken in een niet te hete oven.
US
Forel
Bak in wat olie blokjes rookspek krokant.
Voeg gesnipperde ui toe, roer even om en voeg knoflook en blokjes gekookte ham toe.
Laat even roerend iets bruinen.
Kruid op laag vuur met peper en groene kruiden; proef een blokje ham met een blokje spek en wat ui, om te zien of er zout bij moet.
Giet wat droge witte wijn in de pan en laat op hoog vuur, roerend, inkoken.
Haal de graat uit de forellen (als met vis op zin rug *), was de forellen en dep ze droog.
Klap elke forel open en leg op een stuk ingevet dubbelgevouwen aluminiumfolie, met de buikzijde boven.
Leg het vleesmengsel op de forellen, giet er ietsje gesmolten boter over en maak van de forel, dichtgevouwen, met de folie een goed gesloten pakketje.
Bak de pakketjes in de oven een minuut of 20 op 200 graden.
Serveer de pakketjes ongeopend.
* Vis op zijn rug Spaans
Hier (nieuw venster)
Wordt vervolgd.
Publié par Maarten à 18:07:00