maandag 2 juni 2008

Hugo Claus (5)


Van België (4)

* Balegemse jenever



* Erwtenbier (oorlogstijd)
Drie uur koken, koud, filteren, flink salie erin, laten gisten.
Niet dat het me helemaal duidelijk is...

* Boterhammen met kalfskop in tomatensaus
Hoofdvlees cq. zult?
Over zult gesproken.
At vandaag iets erg lekkers. Brabants.
Krentebrood (wat natuurlijk in feite rozijnenbrood is, maar in dit geval wel die gele, ei-houdende soort), zure zult erop, theedoek erover, in de zon, zult smelt etc...
Net zoiets als (Brabants) geroosterd brood, appelstroop (geen bieten-zooi; echte) en daarop gerookte paling. Waw man...

* Riz [à la] Condé met geconfijt fruit

Plaatje, zonder geconfijt fruit:



Recept mèt: hier (alles nieuw venster).

* Frangipane
Recept hier.
Maar: je hebt honderd soorten frangipane. Kleintjes, groot zonder fruit, groot met fruit...
Dit is een mooie. Met peren lijkt me.



* Ossetong met witte saus en champignons
Hier (in nieuw venster)

* Hutspot van rapen, wortels, selderij, prei, groene kool, aardappelen, rundvlees, kalfsnier, spiering[? Marieke: ??], varkensstaart en mager gezouten.
Waw man...