zondag 29 juni 2008

DEDIKKEVANDAM (K2)


Ik becommentariëer het hier van letter tot letter.
Omissies meld ik alleen maar als ik ze essentiëel vind (nee, laat ik dit afzwakken. Wat ík erbij gezet zou hebben). Niet tussen haakjes: fout.

Kip
(VD schrijft over kapoen, gecastreerde haan. Ik was ooit in Portugal, op de nationale haan-castreer-dag. Kregen we kippenbouillon vol met klootjes. Je gebruikt ze overigens ook in Sauce Financière, samen met hanekammen en zwezerik. Die hanekloten daarin heten overigens hane-niertjes.)

Knoflook
(In Portugal krijg je af en toe rauwe -wel gepelde- knoflooktenen bij je eten, bv. bij bloemkool (die ze daar in kwart gesneden koken én opdienen). Erg lekker en erg heet.)
(Overigens, nu we het toch over knoflook hebben: Zowel in Het Slagertje (bestaat dat nog?) als in de VK hebben ze recepten voor knoflook-olie moeten rectificeren, na mijn protest. Knoflook in olie kan dodelijk zijn voor kinderen en ouderen. Anaerobe bacteriën.)

Koffie
(Daar had dit bijgekund:



Mijn favoriet, hoewel ik bijna nooit koffie drink.)

Kokosnoot
Ik heb indruk dat dat "verfrissende Franse drankje" hetzelfde is als (Spaanse) horchata. Zie hier (alle links in nieuw venster hier!) en daar klik je op Tigernut.





Horchata. Lekker.