woensdag 4 mei 2011

Wat is dat nou allemaal voor gezeur,


van dat die Bin Laden foto's vrijgegeven moeten worden? Ik vond er gisteren al tig op Google Afbeeldingen (osama + bin + laden + dead). Zijn die Nederlandse kranten, die daarover schrijven, nou onnozel of zijn ze schijnheilig? Ik denk het laatste, want op mijn -gratis- Hussein aanbiedingen (die moesten ook "vrijgegeven worden") kwam ook nop antwoord. Ze zijn nu bang dat ze een brandbom door de ramen krijgen. En waar waren ze toen bang voor? Geen idee. Waarschijnlijk was het virulent anti Amerikanisme. Als journalistenmode.



En inderdaad, direct theorieën dat de foto nep is. "Die is met de linkse foto gemaakt" terwijl díe juist de nep is. ("Geen baard! Dat kan Osama niet zijn!").

Kijk goed naar de (links) gebroken neus. Die is met Photoshop "uitgerekt" naar links en daarom is de linker rand vaag. Zie de halo, daar waar de baard weggeshopt is. Zie de vaagheid van de bovenste helft van het gezicht. Enzovoorts. Links en rechts van die neus, dat is "omhooggehaald" met hoe heet dat Photoshop filter ook weer. O ja, Filter > Uitvloeien > Zwellen.

Deze Photoshop cursist krijgt een mager zesje...

Vergelijk de lippen van midden met rechts! De tanden!
En verder: van door je kop geschoten worden (links boven het -voor de kijker- rechter oog) krijg je geen bloed op je tanden...

(Uhh, de truc is natuurlijk de suggestie te wekken dat rechts met links is gemaakt. Maar elke Photoshopper ziet direct dat het omgekeerd is...)



Kijk, dit is de "werkelijke waarheid". Die Amerikanen zijn heel zo slecht nog niet! (Blijft onder ons!! Dít is dat "zeemansgraf"! Kijk maar naar die blauwe kleuren! Toch?!)

Maaruhh, vandaag moest ik weer naar Stad, laat terug, dus verwacht weinig spectaculairs vandaag.

Net nu Dodenherdenking trouwens. Voor de PVV voor de slachtoffers van het socialisme. Als ze nou eens duidelijk zouden zeggen dat ze daarmee, want dat is het, het Marxistisch socialisme zouden bedoelen. Waarom doen ze dat niet, vraag je je af. Nou ja, alles wat de PVV doet is stemmenwerverij en populisme.

Marco Kroon parmant vooraan, en dat meisje van 15 had van mij weg kunnen blijven. "Zachtjes snikkend huilt hij tranen"...

O, kijk kijk! Google afbeeldingen, Photoshop Lasso selectie gereedschap!



En o ja: vergelijk nu het oor!
Wat een nep...

Maar goed.
Notities.

De Beurs in Groningen. Bediening = steeds wisselende studenten. Vandaag een die tot twee keer toe mijn bestelling vergat. Mooie kont of niet. Of zou dat er mee te maken hebben??
Trouwens "Dagsoep € 4,95". Tsjonge.

Bij AH blikjes met "Champignons de Paris, Parijse champignons". Wat is dat nou voor gelul? Champignon betekent paddestoel, en champignon de Paris betekent champignon...

Recept
Kip met ketjap, Ajam smoor, Indonesië
Wrijf kippenpoten in met een mengsel van zout, peper en gemalen nootmuskaat.
Bak ze op hoog vuur rondom bruin in arachide-olie en voeg dan, op half hoog vuur, gesnipperde ui toe en knoflook.
Kruid op laag vuur met gemalen kruidnagel, roer even om en giet er dan een flinke scheut ketjap manis bij.
Laat, met een deksel op de pan, zachtjes koken tot de kip gaar is.
Serveer met witte rijst.



Tot slot.

Dit hier.