dinsdag 7 april 2009

06-04


PJ. Nav. De regen tijdens de F1 gisteren : Tomber des cordes, ils tombent des hallebardes, het regent pijpestelen.
En bij die kazen voor de Eetclub moet ook die overheerlijke (brie de) Coulommiers.



Verjaardag, 62. Begin met mooi ontbijt met ’n boulot, Bayonne ham en een scharrelei (even moeilijk te breken als een eendeei).



Vanavond zoutevis met Bayonneham. Schreef dat al eens; een van de “pratos [prAtoesj] da guerra”, oorlogsgerechten, stevige maaltijden, die ze aan de overkant van Porto serveren, in Vila Nova da Gaia, waar al die porthuizen zijn. Foto’s morgen.

Een plastic boodschappentasje met hengsels, hoe zeg je dat, handvaten heet hier een zak met bretellen. En in Afrika heb ik ooit een kindje gezien met zo’n boodschappentasje als hemdje.

Recept
Lamsnier met sherry, Spanje
Maak de nieren schoon, droog ze af en leg ze twee minuten in kokend water zonder zout.
Laat ze uitlekken, droog ze en bak ze aan beide zijden in goed hete olijfolie.
Doe er knoflook bij op laag vuur, laat twee minuten staan, roer om en giet er een flinke scheut droge sherry bij op hoog vuur.
Laat aan de kook komen en draai het vuur weer laag; laat twee minuten zachtjes doorkoken.
Voeg gehakte peterselie toe en serveer, eventueel met rijst.

(Hier ontbreekt een foto, en ik weet niet eens waarvan...)

Krant. André Robillard, 77, artiste brut, sinds ’39 in een inrichting, “ik sloeg alleen wat stoelen kapot”, ontdekt door Dubuffet.