donderdag 26 januari 2017

Kwaak! Kwaak!



Wilde eend, uitgehaald
Met eendebloed kan je weinig


Vandaag culinair gekwaak



Niet zo moeilijk te vinden hier

Je struikelt erover

Alles wat ik hier aanhaal is van gisteren of daaromtrent...




Lavinia Good Food

Zie deze link hier (alle links hier in een nieuw venster)

Dank P!


"kristalsuikervrije worteltaart, veganistische minicakejes en glutenvrije chocoladebrownies" Jezus Gristus Maria en Jozef...

"een eigen uitstraling met bananenbladerenbehang" Godsammekrake...

"planken aan de muur die zijn gemaakt door gedetineerden" Kristemeziele...


Ober, hep u voor mij een lokale energie-neutraal geproduceerde macrobiotische komkommer?
Mevrouw, vandaag de tweede voor de halve prijs!
Nee ober ik hoef er maar een
Dan vreet je die tweede toch gewoon op!




Artikel in de Volkskrant

De nieuwste voedseltrends

Dit zijn dus niet de nieuwste voedseltrends, dit zijn de zaken waarover die omhooggevallen kwakers komende tijd gaan schrijven, in die krant en in de NRC

"Koolsoorten, liefst in grove punten gesneden en geroosterd"
Rauw dus
Flikker op en vreet het zelf

 "Meloenwater wordt de opvolger van kokoswater"
Ongetwijfeld voor kokoswater drinkende mongolen

"branden en schroeien"

"hartige yoghurt"
Nooit gehoord van curry met yoghurt, nooit gehoord van Noord-Afrikaans lamsvlees met yoghurt, de culinaire minus habente Nell Westerkwaken

"Spaghettigroenten"
Met zo'n schilding van Blokker
Leuk joh!

"Robustaboon, Sidama regio, vulkanische aarde"
Lazer op en leer eerst koken en proeven Godverdomme, westerkwaakharses...



(Heel kort!)


Amsterdam Symposium on the History of Food

Zie hier

Daar zitten me een partij wetenschappelijke warhoofden bij mekaar, dat wil je niet weten...

"Mediators and their audiences may oftentimes embrace subjectivity, by detailing their intimate and embodied experience of taste."
Bent u er nog?

"historically, classification systems have had major cultural and religious significance"
Dat is toch sociologengelul van de eerste orde, of niet dan?

Maar ja, Kleynejan die kreeg meteen al een stijve...
(Ik bedoel een culinaire stijve natuurlijk! Alles in het nette!)



Prachtig rosé!


Die Bocuse competitie

Nederland eindigde op 11

"Maar dat is heel erg goed want..."

Zaklul...



Volkskrant vandaag

"Het hele beest"
"Van kop tot staart!"

U kent het wel

In de praktijk allemaal gelul, want wat ze met een darmscheil aan moeten (Andouille!), of met een verhemelte (Palais de veau!), of met een alvleesklier (Choezels!), of met milt (Gefilte Milz!) of met het buikvlies (Crépinettes!), of met en ga maar een tijdje door, dat weten al die vieze baarden met knotjes en één getatoueerde arm niet

Maar wel Kwaak! Kwaak! Het hele dier!


En zie de Volkskrant
"het hele beest wordt verkocht, zij het dat poten, klauwen en huid door het slachthuis worden verkocht"

Klauwen en huid, OK, maar poten? Niemand ooit gehoord van kalfspoten met pens meegekookt? Niemand ooit gehoord van varkenspoten in de erwtensoep? Niemand ooit gehoord van lamspootjes met dunne darm omwikkeld in de soep gekookt?

Nee dus, de mislukte blaaskaken


"minder gangbare delen worden tot worst gedraaid"
Hoezo dan, "minder gangbare delen"? Wat zijn dat dan?

Hart? Heerlijk spul, zie gisteren
Long? Lees Hermans
Strot en maag? Haggis!
Alle soorten darm: noem de worstsoorten maar op

Ga zo maar door

Enorm geschreeuw en niks nop nul niente weten




Lang geleden, een avondje in een café vlakbij waar B. woonde, Café Kerk, hoek Vijzelstraat Kerkstraat, een uitermate vieze tent

B. had wat aan zijn voet dus ik ging de drank halen.

Twee keer stond ik in de drukte op een hondje, van (artiestencafé!) Ton van Duinhoven. Tweede keer schijn ik gezegd te hebben dat dat kwam omdat dat hondje dezelfde kleur had als de vloerbedekking. "Grauw zeg maar".

Enfin. Zowat iedereen was weg, B. ging toen de drank halen en zegt tegen die vrouw achter de bar (met zo'n blonde toeter op der kop) "Mevrouw, wie is toch dat aardige oude mannetje dat zo goed Ton van Duinhoven na kan doen?"

Ook aardig in dat café was het volgende. Kwam er eens met mijn toenmalige Koreaanse vriendin, zat Doesjka Meijsing aan de bar, apezat, zegt ze "Zo, kleine blauwe, kom jij uit China?" Wap! doet Sia, en zoals de Russen zeggen "Recht op het oog, niet op de wenkbrauw". Doesja klapt tegen de grond, maar dat schiep geen onrust, dat gebeurde blijkbaar meer.

De dag daarna zat Doesjka aan de bar, naast haar een Oostenrijkse, nu die apezat. Af en toe haar armen ten hemel kerend, roepend "Oh Doesjka, I love you so much!" waarna ze klap op de vloer viel. De eerste keer kwam ze nog boven met een bloedneus, de tweede keer niet meer.


Mais où sont les neiges d'antan?



Kijk, een hele duidelijke
Aan de bobbeltjes op de onderkant zie je dat het op een (teflon) rooster gebakken is
Geen vloerbrood dus
En tussen de onderkant en die puntjes zie je (dus) een slecht gebakken laag zonder belletjes
De moraal van het verhaal:
Kijk voortaan altijd als je gaat eten naar de onderkant van het brood
En merk dat als je bobbeltjes ziet, het brood nauwelijks smaak heeft



Oh ja!

Ik doe ook mee aan die alcohol maand!

Een maand lang niet meer dan een fles wijn per dag, verdomd!

Valt best mee met een paar extra apéritiefjes!



En oh ja!

Kreeg een mail van ene Marie-Louise Beerling
"Beerling", Jezus...

"Een chapati pan heeft geen opstaande randjes"

Moet je dat popi geleuter hier zien

"Toen ze steeds vaker gevraagd werd om tips te geven, nieuwe keukens in te wijden en verjaardagsdiners te koken, viel het kwartje en werd ze kook-coach."

Deed me denken aan wat Luis Francisco Esplá ooit tegen me zei
"Spanjaard is hij die niets beter kan" (waarmee ik het niet eens ben)

Maar goed

"Ik heb ook geen opstaande randjes truus"