maandag 13 juni 2011

Eerst maar even,


dan hebben we dat gehad, de F 1 van gisteren.
Ik voorspelde het al. Ja, Vettel reed tot zowat aan het eind aan kop, ja zeker, maar voor de eerste keer niet bepaald onbedreigd. Kijk.

En als Alonso (Ferrari ook sterk nu) er niet was uitgekieperd, dan had die waarschijnlijk gewonnen.

De hegemonie van Vettel ligt aan scherven, en de F 1 wordt weer interessant.
Aardig ook dat Ferrari en MacLaren gelijk opgaan. Afgezien van de Hamilton blunderserie dan.

Button inhaal hier (alle links hier in een nieuw venster).

Button zat, Utrechtse uitdrukking, "Als een hoer op de stoep" bij Vettel.Hierboven, dat is interessant. Zie hieronder. Uhh, ik bedoel: ik deelde mede dat ik meen dat het Luxemburg stad is.

Dag Maarten,
Bijgevoegd de foto van het schilderij dat in Huis de Beurs hangt. De afgebeelde locatie intrigeert ons inmiddels beiden.
Jouw website en passant bezocht.
Prachtig vind ik je fascinatie voor Bordeaux. De wijze waarop je deze stad en détail laat zien en beschrijft is bijzonder. Het getuigt van een overredingskracht waarover de pr-man/vrouw van Ville de Bordeaux minstens dient te beschikken.
En dan die duizelingwekkend aantal culinaire blogs met daarin uitstapjes naar film, muziek en wat al niet, altijd fraai geïllustreerd met verrassende foto's.


Pfff... Ik hep ff een waaier nodig...

Ennuhh, a gentleman doesn't want to be praised upon the face. Dat zei een 18e eeuwse dominee, die dan ook alle passages waarin God geprezen werd in zijn bijbel had doorgestreept.

Maar ja, een aardige vent zegt wat aardigs. Daar kan je weinig op tegen hebben...

Sinds enige tijd komt er op de dinsdagmiddag een meneer in Huis de Beurs en drinkt er een á twee glazen droge witte wijn. Bij voorkeur aan altijd maar weer hetzelfde tafeltje.
Een bijzondere man.


Toch niet die zeikerd met die korte grijze baard, die culinair altijd alles beter weet? Pas op. Die hebben ze van NRC Next culinair blog afgeflikkerd, en ook van Foodlog. Omdat ie hels wordt als iemand pretendeert culinaire kennis te hebben en onderwijl lulkoek rondspuit. Wouter Klootwijk: Portugese "groene soep" maak je met boerenkool (nee, Palmkool, bij ons onbekend). Tiepe Trouw "gerookte schelvis", foto gerookte makreel.

Die tiepe trouwens, die zit aan dat zelfde tafeltje omdat ie alleen daar licht in de rug heeft, vanwege z'n slechte ogen...Ik denk dat het, ff terug naar dat schilderij, de Place Guillaume II is, kijkend naar rechts. En dan is die toren de toren van het Aartshertogelijk paleis ("Palais"). Lijkt me.
Naar rechts Rue du Fossé, rechtuit Rue de la Reine. Dat klopt wat de breedte betreft.

Wie weet...

Ik weet niet of ik dit probleem hep opgelost. Wat ik wel weet is dat ik een ander probleem, drie dagen kiezen bijten, wel hep opgelost. Dat er in 'n cursus een heel verhaal stond over dan moet je dit en dan dat en dat je dan op Advanced moest klikken. Niks Advanced.
Wat bleek nou. Dat was in Adobe CS4. CS5 totaal anders, én: knopje Advanced komt daar pas te voorschijn als je een nieuwe Server hebt toegevoegd.

Je moet het allemaal maar weten.

Het is pure wetenschap, in feite. Je zoekt naar een oplossing, maar aangezien er geen "wetenschappelijke methode" bestaat, weet je niet waarnáár je zoekt...

Met die Brieven uit China (Victor Segalen) ben ik klaar. Heel erg mooi.
Wat een liefde. Ze heet Yvonne, hij noemt haar Mavonne, mijn Vonne. Zoon heet trouwens Yvon.

Nu Luns. Dat is ff wat anders... Toch?Recept
(Eindelijk, ja!)
In bier gestoofd konijn, België, waar anders
Bak stukjes konijn rondom bruin in boter, en voeg halverwege ui en eventueel knoflook toe.
Voeg op laag vuur Leffe of Grimbergen toe, laat aan de kook komen en laat op laag vuur en met een deksel op de pan garen.
Kook zonder deksel de vloeistof in, en proef op zout en peper.

Hoorde net op Radio 4 een door een orkest gespeeld stukkie pianomuziek van Satie. Erg hoor! Getetter!