dinsdag 3 februari 2009

31-01


Eerst nog even die gestoofde aardappel van eergisteren. Op de foto liggen ze nog te stoven zonder verdere toevoegingen.
Boter, ui, knof, blokjes aardappel kort aanbakken, geconcentreerde bouillon en witte wijn erbij, groene kruiden, selderijblad, laurier, peper. Bijna gaarstoven. Paprika erdoor en er eieren in pocheren. Of gratineren met kaas. Of serveren bij vissticks. Of bij een bal gehakt...



Op de factuur voor die nonnetjes waar ik dagelijks bezorg zag ik dat ze officieel heten De Zusters van Maria Joseph en van het Medelijden. Weeshuis...
De overigens prima biografie van Anton van Duinkerken (search the blog) is “ook” door zo’n soort orde betaald; kan het niet opzoeken want ingepakt.



Anton van Duinkerken

Behalve B., een Marokkaanse maar lust pap van ham en wijn, zat gisterenavond ook een Portugese op m’n bed en die kwam uit het noorden. Zo kwamen we te spreken over Bom Jesus.



Daar gaan ouwe vrouwtjes met de armen ten hemel geheven op de knieën naar boven. Jammer dat die fontein (fontijn?) waar dat water uit borsten komt niet te vinden is; van die vrouwen die er flink in knijpen..

1,5 miljard Eu. bos-schade, 40 miljoen kubieke meter hout.



Geen dun boompje

Nog 60.000 huizen zonder stroom oftewel 200.000 mensen.



Dit zie ik dagelijks enkele keren

Inkopen. Vijf liter Pays d’Oc, twee kleine flesjes wit, een flinke pre, een idem winterwortel, een middelmaat courget, drie flinke uien, drie ons varkenstong in aspic, vier bekertjes yoghurt, een forse witte kool, een blik maïs en twee grote nashi’s. Minder dan 23 Eu.



Recept.
Blokjes rauwe aardappel, flink olijfolie, oven op 180. Als de aardappel ietsje begint te garen blokjes chorizo erdoor husselen en peterselie, ui, knof. Aardappel bijna gaar: stukjes paprika erdoor husselen.